Subaru XV İncelemesi

1
4072

Subaru XV modelini motoru, fiyatı, değişen ölçüleri ile inceledik…

Subaru markasının belki de en çok önemsediği modellerinden biri XV. Subaru XV modeli, markanın çok uzun bir süre otomobil üreteceği bir platformda montajlanıyor. Bu nedenle Subaru için WV yatırımının önemi büyük. Peki bu yeni platformla Subaru XV’de neler değişmiş?

Yeni Subaru XV modeli selefine göre 15mm daha fazla uzamış. Ancak tek değişim uzunlukta değil dingil mesafesi, genişlik ve yükseklikte de söz konusu. Motorda, tasarımda ve kaportada da önemli değişimler var. Detaylı olarak inceleyelim…

Yeni Subaru XV Boyutlar

Bir otomobilin noyutlarıdenilince kullanıcının en çok önemsediği kısım bagaj hacmidir. Biz de konuya Subaru XV’nin bagaj genişliğiyle başlayalım: 385 litrelik oldukça yeterli bir bagaj söz konusu. Bir önceki nesilde bagaj, 380 litreydi. Ayrıca yükleme alanına giriş genişliği de hatırı sayılır miktarda arttırılmış bu da daha kolay yükleme yapmaya yardım ediyor. 

Aracın uzunluğu: 4465mm. Genişliği 1800mm ve yüksekliği de 1615mm şeklinde. Toplam dingil mesafesi ise 2665mm. 

Sıfır Subaru XV Tasarım Detayları Nasıl?

Aracın profilden ve cepheden bakışı selefinden çok farklı değil. Genel Subaru XV karakteri korunmuş. Ancak detaylı bir incelemede yeni XV modelinin stoplarının daha geniş olduğu fark ediliyor. Ön kısımda da panjur alanınıngenişlediği böylece araca biraz daha iri bir hava verildiği fark ediliyor. Siyah zeminli far lambaları da çok şık görünüyor. Adaptif LED farlar, ise hem tasarım açısından çok keyifli hem de sürücüye epey yardımcı oluyor çünkü kavşaklarda ve virajlarda dönebiliyorlar. Böylece sürüş yönünü aydınlatmayı sürdüdüyorlar. Yani yolun açısı değişince farlar yoldan çıkmıyor. 

Son Model Subaru XV İç Mekanı Nasıl?

Subaru markası yeni XV’de iç mekan kalitesini epey arttırmış. Malzemeler ve işçilik belirgin şekilde daha kaliteli. 8 inçlik dokunmatik renkli ekran da çok keyifli. 

 

Subaru XV Hızlanma Verileri

0-100km hızlanma verisi 13.9 saniye olarak ölçülmüş. Subaru XV ne kadar hız yapar diyorsanız, aracın maksimum hızı 175km/sn. 

 

Gegelim Subaru XV’nin Motoruna

Subaru markası XV modelinin motoru için hem 2.0 litre hem de 16 litre seçeneği sunuyor. Ancak Türkiye’de marka sadece 1.6 litrelik olan motoru satışa sunuyor. Bu arada yeni Subaru’nun motoru selefine göre 12 kg daha hafif. Motorun sıkıştırma oranı da 10.5:1 iken şimdi 11,:1 olmuş. 

Subaru XV Kaç Çeker?

4 tekerden çeker SUV olarak üretilen XV modeli otomatik şanzıman konforu da sunuyor. 

 

Sıfır KM Subaru XV Fiyatları

Subaru markasının resmi web sitesinde verilen bilgiye göre XV başlangıç fiyatı 121.155 TL. 

Subaru’nun XV Modeli Ne Kadar Yakıyor?

Fabrika verilerine göre aracın ortalama yakıt tüketimi 100km’de 6.4 litre. 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here