Çinlilerin ünlü modelleri kopyalama “sanatı” konusunda uzman olduklarını söylemek yeni bir şey olmasa gerek. Çinli otomobil üreticisi Songsan Motors, Pekin Otomobil Fuarı’nda hatları klasik Volkswagen Bus Type 1’den etkilenen Songsan Summer aracını tanıttı. Şirket bununla kalmayıp 1958 model Corvette C1’in modern bir kopyasını da tanıttı.

Songsan’ın sunduğu Summer adlı minivan retro esintili bir MPV’yi temsil ediyor. MPV (Multi Purpose Vehicle) çok amaçlı araçlar olarak ifade edilmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere bu araçlarda amaca bağlı olarak şekil değişiklikleri gözlemlenebilir. MPV araçlar genellikle iç hacim olarak büyük bir yapıya sahip olmakla birlikte koltuk sayısı artırılabilir potansiyeldedir.

Summer MPV Dış Tasarımı

Songsan Summer, klasik bir Amerikan spor otomobilinden tasarım ilhamı almak yerine ikonik Volkswagen T1’den ilham alıyor. Bu, en çok Summer’ın bir çift dairesel far, dairesel dönüş sinyalleri ve beyaza boyanmış üçgen şekilli bir kaput kısmına sahip olduğu ön uçta belirgindir. Öne çıkan özellikler arasında gövde, mavi ve beyaz renklerde “etek ve bluz” tarzında tamamlanmış.

Songsan Motors ayrıca Summer MPV’ye retro tekerlekler ve bir dizi sürgülü arka kapı taktı. Arkada bir stepne (yedek teker) ve küçük bir ambar kapısı bulunur.

Summer MPV araç çatısının yukarı doğru eğilebilmesi özelliği

Summer’ın en güzel yanlarından biri, araç çatısının yukarı doğru eğilebilmesi ve yolculara ayağa kalkıp açılır tavandan bakmaları için yeterli alan sağlayacak bir kanopiyi ortaya çıkarmasıdır. Aynı zamanda araç içinde kafanızı eğmeden bütün işlerinizi halledebilir ve müzik eşliğinde dans edebilirsiniz.

MPV Aracın İç Özellikleri

Kabine gelince, T1 esintili Summer, koltuklar, gösterge paneli, orta konsol ve kapı panelleri boyunca krem rengi deri ile kaplandı. Sürücünün hemen önünde küçük bir dijital gösterge paneli bulunurken, gösterge panelinin ortasında büyük bir bilgi-eğlence ekranı da var.

İkinci sırada bir çift kaptan koltuğu ve dört bardak tutucuyu ortaya çıkarmak için katlanabilen bir orta koltuk bulunur. Summer’da üçüncü bir koltuk sırası da var.

Yerel basında çıkan haberlerde, Songsan Summer pazara çıktığında turboşarjlı 1.5 litrelik bir plug-in hibrit güç aktarma organı ile güçlendirilecek. Bu, 16 kWh pil paketi ile ilgili güç aktarma organları olacaktır.

Fotoğraf Galerisi

İkinci el Volkswagen Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. çok şirin, ve güzel bir araç olmuş. eski araçların tasarımlarını bugünün teknolojileri ile üretseler çok daha güzel olacağını düşünüyorum.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here