Siz Evinizin Enerji Kaynağı Olan Bir Elektrikli Otomobil Düşünün

1
1977

Elektrikli Otomobiller Her Geçen Gün Gelişiyor.

Dünyada birçok ülkenin, karşı karşıya kaldıkları petrol endüstrisine bağımlılık, içten yanmalı motorların küresel ısınmaya olan etkisi gibi nedenlerle elektrikli araç kullanımına ağırlık verdiğini biliyoruz. Diğer yandan, otomobil sanayisinin önde gelen otomobil markalarının yeni yeni çıkardığı modeller, yaşam alanlarında kendini göstermeye başladı. Geleceği yakalayan fikirleri şimdiden günlük hayata adapte etmek konusunda Türkiye, kendi aracını üretme aşamasında olup bir an önce yollara hazırlanması için çalışmalar yapıyor.

Togg Hakkında Detaylı bilgiye Buradan Ulaşabilirsiniz >>

TOGG
togg

Otomobilinizle Evinizi Şarj Edebileceksiniz.

Son zamanlarda gündemde olan Audi enerji yönetim ve dağıtım şirketi Hager Group ile , e-tron modellerinin bir enerji taşıma ve enerji transfer aracı olarak da kullanılması amacıyla bir işbirliğine gitti.

Audi
Audi

Audi Ve Hager Group Elektrikli Otomobil için Projeye Başladı.

Dünya genelinde elektrikli otomobillere olan talep artıyor. Buna karşılık olarak, başta mobil olmak üzere enerji depolama birimlerine ve yaratıcı çözümlere de gereksinim duyuluyor. Elektrikli otomobillerin arzının ve talebinin gelecekte katlanarak artacağı göz önüne alındığında, enerji depolama sistemlerinin ve kapasitelerinin de akıllıca kullanılması zorunluluğu ortaya çıkıyor. Audi ve enerji yönetim ve dağıtım çözümleri sunan Hager Group, Audi’nin elektrikli otomobil ailesi e-tron’ların çift taraflı şarj (bidirectional charging) sistemine uygun olması için bir projeye başladı.

Audi ve Hager Group
Audi ve Hager Group

Otomobiller Tekerlekli Enerji Depolama Araçları Olabilir.

Audi AG Çift Taraflı Şarj Sistemleri Teknik Proje Yöneticisi Direktörü Martin Dehm işbirliğini şöyle açıklıyor; “Elektromobilite, otomotiv sektörü ile enerji sektörünü hiç olmadığı kadar birbirine yaklaştırıyor. Bir Audi e-tron’un bataryası, tek başına ortalama bir hanenin 1 haftalık elektrik enerjisi ihtiyacın karşılayabilir. Gelecekte bu potansiyeli herkesin erişimine açmayı ve elektrikli otomobillerin enerji transfer zincirinin aktif bir parçası olabileceğini düşünüyoruz. Elektrikli otomobiller tekerlekli enerji depolama araçları olabilir”

Audi
Audi

Elektrikli Otomobil de Depolanan Enerji Evde Kullanılabilir.

Aslında fikir pratikte çok açık: otomobilin bataryası, evdeki enerji sistemiyle hızlıca şarj edilebiliyorken, neden aracın bataryasındaki enerji de eve geri verilmesin? Kullanıcının elektrik enerjisini güneş enerjisi ile elde ettiği durumlarda, elektrikli otomobil de bu enerjiyi saklayan bir batarya olarak kullanılabilir. Böylece güneş ışınlarının olmadığı kapalı havalarda,olası elektrik kesintilerinde, otomobilde depolanan enerji evde kullanılabilir.

Ancak fikir ne kadar gözükse de hayata geçirmek için yüksek teknolojik birikim gerekiyor. Aynı zamanda birçok farklı teknik birimin, altyapı sistemlerinin koordineli olarak çalışması da şart. Araştırmacılar projelerinde yakın bir gelecekte seri üretimde kullanılacak bir e-tron şarj ünitesini kullanıyor.

1595590090_Audi_e_tron__1_.jpg

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here