Rivian R1T en çok beklenen elektrikli kamyonetlerden biridir. Şirket aracın gücünü göstermek amaçlı yaklaşık 20.000 Noel ışıklarını aracını kullanarak modelin potansiyelini göstermiştir. 20.000 Yılbaşı ışığına tek başına güç sağlayan Rivian R1T kamyonetine gelin hep birlikte bakalım.

Rivian R1T Gücü ile Işıklı Bir Bahçe Yaratıyor

Kamyonun yatağındaki tek bir güç portu ile R1T, Timber Pointe Outdoor Center’ı Clark Griswold’u kıskandıracak bir kış harikalar diyarına çevirdi.

Işıkların ne kadar uzun süre açık kalacağına dair bir açıklama yok. Ancak RT1, 483 km’nin (300 mil) üzerinde bir menzil sunması planlanan 135 kWh pil paketine sahiptir. Müşteriler ayrıca 180 kWh kapasiteli ve menzili 644 km (400 mil) üzerine çıkaran Max pil paketine yükseltme yapabilirler.

Etkileyici aralıkların yanı sıra, Rivian R1T, kamyonun 754 hp (562 kW / 764 PS) ve 826 lb-ft (1,120 Nm) tork üretmesini sağlayacak dört motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir. Bu, modelin en yüksek 201 km / sa (125 mil / sa ) max. hızına ulaşmadan önce üç saniyede 0-96 km / sa (0-60 mil / sa) hızda çalışmasını sağlamalıdır.

Rivian R1T Gücü ile Işıklı Bir Bahçe Yaratıyor  

Elbette, R1T’nin geniş bir gövdesi ve kabinin altında oturan ve aracın genişliği boyunca uzanan yenilikçi bir “Dişli Tüneli” olduğu için bu hikayenin sadece bir parçası. Tünel 12.4 fit küp (350 litre) büyüklüğünde bir alan sağlar. Bu alan golf çantaları ve snowboardlar gibi gibi sahip olduğunuz uzun eşyaları taşımak için tasarlanmıştır.

Şirketin kurucusu ve CEO’su, Rj Scaringe, “Rivian’ı, dünyanın sahip olmadığı ürünleri sunmak için başlattım. Yani teknoloji ve yeniliğin uygulanması yoluyla beklentileri yeniden tanımlamak için. Temiz bir sayfadan başlayarak, aktif müşteriler için ideal aracı sunmak ve bu teknolojiyi geliştirmek için yıllar harcadık. Bu, yolda veya arazide herhangi bir yüzeyde mükemmel sürüş dinamiklerine sahip olmak. İster sörf tahtası ister olta olsun, her türlü teçhizatı kolayca depolamak için kargo çözümleri sağlamak. Ve çok daha önemlisi, tek bir şarjla uzun mesafeler kat edebilmek anlamına gelir.” dedi.

Peki Rivian R1T’ye ne zaman sahip olabileceksiniz? Ve ne kadara?

R1T, Haziran 2021’de bir Lansman Sürümü olarak gelecek ve bu Lansmanı takip eden 2022 Ocak ayında daha fazla ana akım varyantları sunulacak. Aracın fiyatlandırması ise Amerika Birleşik Devletlerinde 67.500 $ ‘dan başlıyor ve şirket şu anda yapabileceğiniz 1.000 $’ lık rezervasyonları kabul ediyor.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here