1 Aralık 2022 tarihinde sıfır otomobillere matrah düzenlemesinin geleceği Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından Renault Türkiye CEO’su Hakan Doğu matrah düzenlemesi konusunda bir açıklama yaptı. Doğu, yapılan açıklama sonrası sektörün durma noktasına geldiğini ve bu durumun pek hoş olmadığından bahsetti.

Renault CEO’sunun Açıklaması!

Matrah düzenlemesi hakkında görüşlerini bildiren Doğa, matrah düzenlemesinin olumlu olduğunu fakat 1 Aralık tarihinin çok erken olduğunu belirterek vergi konusuna değindi. Türkiye’de araç vergilerinin çok yüksek olduğunu ve bunun kademeli olarak düşülmesi gerektiğini savundu.

renault ceo Matrah Düzenlemesi

Renault Türkiye CEO’su Hakan Doğu Bloomberg Ht yayınına katılarak matrah düzenlemesi hakkında şu açıklamayı yaptı. “Biz de basından takip ediyoruz. Bu işin hemen yapılmayıp 1 Aralık’a kadar beklenmesi pek hoş olmadı. Çünkü bütün sektör durmuş durumda. Kimse ne birinci ne de ikinci elde araba alıp satıyor. Düzenleme olumlu bir hareket, Türkiye’de otomobil üzerinde vergiler çok yüksek bunların kademeli olarak düşürülmesi gerekir. Ülkemizde bin kişiye 160 araba düşüyor bunun da 40 tanesi 20 yaş üzerinde. Nüfusumuzun yarısının 30 yaş altında olduğunu düşünürsek, Türkiye’de otomobil bir ihtiyaç. Bu şartlar altında halkımız otomobile erişimde sıkıntı çekiyor.” 

Matrah düzenlemesinin ardından bazı sıfır otomobillerin indirime girmesi bekleniyor. Bunun sonucu olarak araç pazarı bekleme sürecine girerek siparişler donduruldu ve ya iptal edildi. Bu sürecinin sonu herkes için merak konusu oldu.

Otomobilde Matrah Düzenlemesi 1 Aralıkta Geliyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here