Petronas Büyüyor! Torino’da Dev Ar-Ge Üssü

0
5683
Petronas şirketi

Çevre kirliliği, pahalı yakıt tüketimi, tehlikeli yakıtlar hatta savaşlar gibi pek çok yıkımın da nedenleri arasında petrol ve türevleri var. Çevre kuruluşları ve sivil toplum örgütleri dünya genelinde özlelikle de Avrupa’da bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Azalan kaynaklar, otomotiv endüstrisinin de gündeminde. Hidrojen, Hybrit ve elektrikli araç teknolojisine sürekli yeni yatırımlar yapılıyor. Konunun karşı kıyısında gibi görünen petrol endüstrisi de aslında bu konuya kafa yoruyor. Zira, değişen süreç en çok onları vuracak. Değişime ayak uydurmak hatta şekil vermek üzere onlar da araştırma laboratuarları kuruyorlar. Buna en iyi örnek de Petronas şirketinin yeni dev Ar-Ge üssü.

Petronas, denilince akla hemen petrol konusu geliyor ve bir de Malezya’daki dev Petronas Kuleleri. Dünyanın en zengin şirketlerinden biri olan Petronas, aynı zamanda dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri. Şirket, büyüme hızını hiç kesmiyor ve Malezya’daki gibi dev bir kuleyi de İtalya’ya dikmek üzere. 

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri olan Petronas, İtalya’nın Torino şehrinde 60 milyon dolarlık yatırım yaparak dev bir araştırma merkezi açıyor. Bu merkezde Petrol, yakıt tüketimi, yakıt alternatifleri gibi konularda araştırmalar yapılacak. Sadece araştırma ve geliştirmeye ayırılan bu yatırımın, geleceğe yön verecek çözümler sunacağına inanılıyor. 

Petronas’ın İtalya Torino şehrindeki Küresel Araştırma ve Teknoloji Merkezinin dünya genelinde yapılan pek çok araştırma için de alan sunacağı söyleniyor. Kaynakları doğru kullanma, çevre, yakıt tüketimi gibi konularda ciddi araştırmalar için önemli bir adım olarak görülüyor. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here