Yenilenen Ford Raptor R F-150 Tüm Detaylarıyla Tanıtıldı!

0
1677
Ford Raptor 2022 R

Ford’un efsane pick-up modeli Raptor, herkes tarafından çok sevilen bir araçtır. Fakat ilk üretildiği tarihten bu yana motor bloğunun kısmen güçsüz olmasıyla eleştiriliyordu. Bu sebeple, Ford yöneticileri, en büyük kozunu sonraya sakladı.

Ford Raptor R F-150 Motor ve Performans 

Ford Raptor R-F150 Dış tasarım

Ford Raptor R-F150 ile birlikte herkesi tatmin edebilecek V8 motor bloğunu tanıttı. Bu motor bloğu, toplamda 700 beygir güç üretebildiği için pick-up bir araca fazlasıyla yetecek gibi gözüküyor. Aslen bu beygir Ford’un bir diğer efsanesi Mustang Shelby GT500 modelinde kullanılan motor bloğunun tıpa tıp aynısıdır. Bu motor bloğunda 5.2 litrelik turbo şarjlı V8 bulunuyor. Ancak aracın segmentinden ve diğer performansa etki eden sebeplerden dolayı 60 beygir kaybediyor. Ayrıca bu motor bloğu toplamda 868 Nm tork üretebiliyor. F-150 modelinin bu tork değerine 4500 devirden sonra ulaşabiliyor olması gerçekten çok etkileyici.

Ford Raptor R F-150 Diğer Çeşitli Özellikleri Nelerdir?

Ford Raptor R F-150 modelinde beş bağlantılı bir süspansiyon sistemi kullanılıyor. Bu sayede arazi de çok daha rahat hareket edebilecek. Ayrıca arazi şartlarına uyum sağlayabilmesi için ekstra yüksek aks mesafesine sahiptir. Fox Live Valve amortisörler ile de arazi şartlarındaki sürüş için özel bir denge kontrol sistemi tasarlanmış.

Ayrıca bu amortisörler elektronik bir yapay zeka sistemi ile kontrol ediliyor. Arazi koşullarında veya normal yolda kullanıldığını anlayarak, duruma göre amortisör ayarlarını kendi kendine ayarlıyor. Bu sayede sürücü herhangi bir ayarla uğraşmadan maksimum konfor ile yoluna devam edebiliyor. Birkaç teknik veriden bahsetmek gerekirse, 330mm arka ve 358 mm ön süspansiyon hareketine sahiptir. Ayrıca 37 inçlik tekerlek boyutuyla birlikte 330mm yerden yüksekliğe sahiptir.

Ford Raptor R-F150 modelinin şanzımanı, 10 ileri SelectShift ile birlikte geliyor. Yine Raptor için özel üretilmiş bir tork tetikleyici ve tahrik mili aracın standart paketinde bulunuyor. Ek olarak paslanmaz çelik dökme egzoz manifoldu ve yağ soğutucu filtresi ile artık Raptor eskisinden çok daha güçlü. Çünkü artık Raptor, yüksek sıcaklıklarda ve aşırı yüklenmelerde bile serin kalabilecek.

Ford Raptor R F-150 Tasarım

Ford Raptor R-F150

Asılında Ford Raptor R modelinin normal modeline göre tasarımsal olarak pek fazla bir değişikliği bulunmuyor. Küçük dokunuşlarla birlikte ergonomik değişimler bulunuyor. Örneğin aracın iç kısmına bakarsak, göğüs kısmında ve kapı kolçaklarında karbon fiber malzemeyi rahatça görebiliyoruz. Burada tasarımcılar araca biraz daha sportif bir hava katmayı amaçlamış gibi gözüküyor. Ek olarak “R” amblemi aracın içi ve dışı dahil olmak üzere birçok yerinde kırmızı renkle ortaya çıkarılıyor. 

Ford Raptor R F-150 Fiyatı Ne Olacak? Türkiye’ye Ne Zaman Geliyor?

Ford Raptor R F-150 modelinin 2022 yılındaki satış fiyatı açıklandı. Açıklamaya göre yeni R yaklaşık 110 bin dolara alıcı bulacak. Fakat aracın Türkiye’de satılıp, satılmayacağı belirsizliğini koruyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here