Volkswagen Yeni İçten Yanmalı Motor Bloğunu Tanıttı

0
894
Volkswagen motor

Volkswagen ilk dizel motor bloğunu ürettiğinden bu yana, her dönem içten yanmalı motorları ilgi görmüştür. Günümüzde ise diğer otomotiv şirketleri tamamen elektrikli araçlara yönelirken Volkswagen grubu içten yanmalı motor üretimine önem vermeye devam etmekte kararlı gözüküyor.

Her ne kadar içten yanmalı motor üretimine devam edilse de özellikle yaşanan Dieselgate skandalı Volkswagen şirketinin itibarına leke düşürmüştü. Böylece bu durumu düzeltmek için adına harekete geçen Volkswagen yeni içten yanmalı motor bloğunu tanıttı. Bu motor bloğu emisyon kurallarına ve çevreye oldukça duyarlı olacak. Son zamanlarda ise sıfır emisyonlu araçlara yöneldi. Özellikle Volkswagen grubunda Audi ve Porsche otomotiv şirketleri çok daha fazla elektrikli araçlara önem veriyor. Aynı zamanda içten yanmalı motor üretimini de kesmiyorlar.

Volkswagen 1.5 TSI Evo 2 Motor Bloğunu Tanıttı

Günümüz emisyon kuralları gereği artık yüksek hacme sahip motorlar devre dışı kaldı. Yüksek emisyon değerlerinden dolayı şirketler bu tür motor üretimini oldukça azalttı. Artık sedan araçlarda 3.0/4.0/5.0 gibi değerler görmek imkansızlaştı. Bunun yerine otomotiv üreticileri, düşük motor hacmini, yüksek beygir gücü ile destekliyorlar.

Volkswagen yeni içten yanmalı motor bloğunu tanıttı. Bu motor bloğu klasik 1.5 litrelik motor bloğunun güncellenmiş versiyonu olarak tanıtıldı. Yeni motor bloğu, 4 silindirli ve sıvı soğutmalı, turbo şarjlıdır. Ayrıca katalitik konvertör ve benzin filtresi sayesinde içten yanmalı motorun emisyon değerleri düşecek. Bu sayede çevreye daha az zarar vermesini sağlıyor. Ek olarak, 1.5 TSI Evo 2 motor bloğu, önümüzdeki yıllarda getirilecek emisyon kurallarına karşı da oldukça hazırlıklı gözüküyor.

Volkswagen 1.5 TSI Evo 2 Motor Bloğunun Özellikleri

Volkswagen 1.5 TSI Evo 2

Volkswagen araçlarda bulunan “silindir kapatma yönetimi” özelliği bu motor bloğuyla beraber ACTPlus adı verilen bir sisteme evrildi. Esasen bu özelliğin yalnızca adı değişti yaptıkları görev aynıydı. Bu sistemin görevi ise aracın silindir kullanımı arttığında veya azaldığında aracı daha az sarsarak, güvenli ve konforlu bir yolculuk sağlamaktır.

Volkswagen 1.5 TSI Evo 2 Hangi Araçlarda Kullanılacak?

Volkswagen yeni içten yanmalı motor bloğunu tanıttı. Fakat bu motor bloğunun hangi araçlarda kullanılacağı önemli bir konu. 1.5 litrelik içten yanmalı ve 150 beygir gücündeki motor ilk olarak T-Roc ve T-Roc Cabrio modellerinde kullanılacak. Daha ileriki zamanlarda ise Volkswagen Passat ve Skoda Superb modellerinde de kullanılabilir.

Volkswagen muhtemel on sene içerisinde kullanacağı motor bloğu 1.5 TSI Evo 2 gibi gözüküyor. Bu motor bloğu belki de son içten yanmalı üretim olabilir. Euro 7 ve Euro 8 emisyon kısıtlamalarına göre hali hazırdaki motor bloğu güncelleştirilerek, uyum sağlanacaktır.

Sıfır Kilometre Volkswagen Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here