Yeni BMW 4 Serisi tanıtıldı

0
3967

BMW, görselleri sıkça basına sızan Yeni 4 Serisi Coupe’yi online basın toplantısıyla tanıttı. Alışılmışın dışında ızgarasıyla çokça konuşulan Yeni 4 Serisi Coupe’nin detaylarını sizin için derledik.

Ekim ayında bayilere gelmesi ve Kasım ayında yollara çıkmaya hazırlanan Yeni BMW 4 Serisi Coupe, Türkiye’de ilk etapta 1.6 litre 170 beygir benzinli motora sahip 420i modeli ile satılacak. Avrupa’da ise aynı model 2.0 litre 184 beygir benzi motor ile satılıyor.

Güçlü ve modern tasarım

Online basın lansmanıyla gün ışığına çıkan otomobil, belirgin hatları ve güçlü ön yüzüyle oldukça dinamik bir görünüme sahip. BMW Tasarım Şefi Domagoj Dukec liderliğindeki ekip tarafından geliştirilen dinamik çizgileriyle BMW 4 Serisi Coupe markanın gelecek modelleriyle ilgili de önemli ipuçları taşıyor.

2.el BMW ilanlarımızı hemen inceleyin

Keskin çizgilere sahip gövde tasarımıyla ve devasa böbrek ızgarasıyla dikkat çeken otomobil basına sızan görselleriyle de çok konuşulmuştu. Güçlü ve modern görünümünü standart olarak sunulan LED farlarıyla perçinleyen Yeni BMW 4 Serisi Coupe’de opsiyonel olarak sunulan BMW Laserlight da tercih edilebiliyor. Araç, L-şekilli ışık çubuklarına sahip karartılmış LED stoplarla birlikte çarpıcı dış tasarımını güçlendiriyor.

Yeni BMW 4 Serisi Coupe, ağırlık merkezinin 21 milimetre daha alçağa çekilmesiyle, arka aks izi Yeni BMW 3 Serisi Sedan’dan 23 milimetre daha geniş olarak tasarlandı. Gövde ve şasi yapısıyla 50:50 ağırlık dengesi elde ediyor. Ön kısmı domine eden ön ızgara, yeni BMW modellerinin çoğunun aksine kaput ile birleşmiyor. Tasarımını 3 Serisi’nden farklılaştırmayı başaran Yeni 4 Serisi Coupe, detaylarıyla oldukça dikkat çekici.

Sportif sürüş keyfine odaklanan iç tasarımıyla model, sürücü odaklı kokpitiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 10.25 inçlik bilgi-eğlence ekranının yanında, tamamen dijital 12.3 inçlik gösterge paneli de modelde kullanılan en son teknolojiler arasında. M Sport tasarım seçeneğiyle Yeni BMW 4 Serisi Coupe’de, tasarıma özgü deri direksiyon ve koltuklara yer alıyor. Opsiyonel olarak sunulan yeni nesil BMW Head-Up Display yüzde 70 daha geniş projeksiyon yüzeyi sunarken, dijital gösterge kümesindeki çevrenin yenilikçi 3D görselleştirmesi, sürücüler için otomobilin ve çevresinin yanı sıra aktifleştirilmiş yardım sistemlerinin sunduğu işlevleri de daha rahat takip edilebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca model, selefine göre önemli ölçüde geliştirilen sürücü destek sistemlerine eklenen otomatik fren yapma özelliğine sahip ve direksiyonu da yönlendirebilen Şerit Terk Uyarısı da standart olarak sunulan özellikler arasında.

Bagaj hacmi ise eskiye oranla 30 litre büyüyerek 440 litreye çıkmış.

Motor Seçenekleri

Yeni BMW 4 Serisi Coupe’nin kaputu altındaki seçenekler 420i seçeneğiyle başlıyor. Bu versiyondaki 2.0 litre sıralı dört silindirli turbo benzinli motor 184 beygir güç ve 300 Nm tork üretiyor. 420i seçeneği, 0-100 km/s hızlanmasını 7.5 saniyede tamamlarken maksimum 240 km/s hıza çıkabiliyor. Bir üst seçenek olan 430i versiyonunda üretilen güç ve tork 258 beygir ve 400 Nm’ye tırmanırken, 0-100 km/s hızlanma süresi 5.8 saniyeye düşüyor. Yine 8 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebilen bu versiyonun maksimum hızı ise 250 km/s.

M440i xDrive’da 3.0 litre sıralı altı silindirli turbo benzinli motor görev yapıyor. 374 beygir güç ve 500 Nm tork üreten motor; 48V hafif hibrit teknolojisi ve xDrive dört tekerlekten çekiş sistemiyle kombine edilmiş. Bu sayede elektrik motorundan da 11 beygirlik destek alan model, 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlarken maksimum 250 km/s hıza ulaşabiliyor. Ayrıca bu versiyonda M Sport süspansiyonlar ve M limitli kaydırmalı arka diferansiyel standart özellikler listesine dahil oluyor.

Dizel tarafındaki 420d versiyonunda 190 beygir güç ve 400 Nm tork üreten 2.0 litre dört silindirli ünite bulunuyor. xDrive opsiyonuna da sahip olan bu versiyon, 0-100 km/s hızlanmasını 7.1 saniyede tamamlarken maksimum 240 km/s hıza çıkabiliyor.

Dört tekerlekten çekiş özelliğinin standart olarak sunulduğu 430d xDrive ise 286 beygir güç ve 650 Nm tork üreten 3.0 litre altı silindirli üniteden güç alıyor. Dizel tarafının hırçın üyesi M440d xDrive’da 3.0 litrelik motorun ürettiği güç ve tork 340 beygir ve 700 Nm’ye yükselirken, 0-100 km/s hızlanma süresi 4.7 saniyeye düşüyor. Bu iki versiyonun 2021’in Mart ayında seriye ekleneceği belirtiliyor.

Aracın Fiyatı

Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulması beklenen Yeni BMW 4 Coupe’nin henüz fiyatı açıklanmadı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here