Volvo XC90 Elektrikli Modeli 2022 Sonunda Piyasaya Çıkacak

0
3869
Volvo XC90 Elektrikli

Volvo bildiğiniz üzere dünyada en çok tercih edilen araba üreticilerinden birisidir. Fakat son zamanlarda artan fiyatlar ve çip krizi nedeniyle Volvo markasının kar oranlarında ciddi bir düşüş söz konusu. Bu sebeple Volvo harekete geçerek XC90 elektrikli modeli piyasaya sürecek.

Volvo otomobil üreticisi, en çok tercih edilen SUV modeli olan XC90’ın elektrikli halini üretmek istiyor. Böylece satış rakamları ve kar oranlarında artış hedefleniyor. Bu yeni elektrikli SUV modeli Volvo’nun elektrikli araçlar kategorisindeki en önemli adımlarından birisi olacak. Şirket 2025 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretmek istiyor.

XC90 Elektrikli Modeli İç ve Dış Tasarım

Volvo XC90 elektrikli iç mekan

2021’de Volvo’nun sergilediği konsept araç, Recharge’ı temel alacak bir model olacak. Bu araçta dış ve iç tasarım konusunda her detay geçtiğimiz sene paylaşılmıştı. Konsept aracın sade ve öz tasarımı ön planda tutuluyor. Bu sebeple aracın içerisinde çok fazla detay bulunmuyor. Volvo yeni çağda elektrikli araçların çok daha minimalist bir tasarımda olacağını düşünüyor. Bu yüzden bu tasarımı tercih ediyor.

XC90 elektrikli modeli tasarlanırken, konsept araçta bulunan bazı fütürist noktalar azaltılacak. Örnek verecek olursak iç kısımdaki birbirinden bağımsız ve kayabilme özelliğine sahip koltuklar daha basitleştirilerek, sunulacak. Aracın kontrol merkezi, XC40 Recharge modelinde kullanılan ve Google tarafından geliştirilen akıllı medya sistemi olacak.

Volvo XC90 Elektrikli Modeli 2022 Sonunda Piyasaya Çıkacak

Recharge modelinin dış tasarımına bakacak olursak, XC90 elektrikli modeli herhangi bir SUV modelinden farklı olacak. Sıradan SUV’lere göre çok daha uzun olacak bu araç SUV ile Station Vagon karışımı bir model olacak. Bu sayede rakiplerine göre çok daha geniş ve farklı bir model olacak. Aracın üst kısmı ise tamamen panoramik cam tavan yapılacak bu sayede çok daha ferah bir iç alan elde edilecek. Tüm bu ferah alana ek olarak dış tarafa açılan kapılar sayesinde bir salona giriyormuş gibi hissedeceksiniz.

XC90 Elektrikli Modeli Platformu ve Motor Özellikleri

Volvo XC90 elektrikli Dış görünüm

XC90 elektrikli modeli 2021 yılında tanıtılan Recharge modelini temel alacak. Mevcutta bulunan XC90 modelinin daha gelişmiş içten yanmalı motor ve saf elektrik gücüyle donatılacak. Aracın elektrikli modelinde egzoz, büyük bir motor ve şanzıman olmayacağı için alt kısım ve motor kısmının tasarımı çok daha farklı olacak. Elektrikli model ise daha düz bir zemine ve daha yalın bir kabin sistemine sahip olacak.

Volvo yeni aracında kullanacağı motor sistemi belirsizliğini sürdürüyor. Ancak yeni Euro 5 standartlarından dolayı emisyon değerlerini azaltmak adına hafif hibrit bir motor bloğu kullanmakta kararlı. Ek olarak dizel bir model değil benzinli bir hibrit model üzerinde çalışılıyor. Ayrıca XC90 elektrikli birçok farklı satın alma seçeneğiyle gelecek. Bunlar pil boyutu ve km seçeneği olarak ayrılacak. Aracın en pahalı paketi, tek bir şarj ile 500 km gidebilme imkânı sunacak.

Sıfır KM Volvo Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here