Yeni Yamaha XSR 125 Legacy

0
2717
Yeni Yamaha XSR 125 Legacy

Yamaha ilk kurulduğu zamanlardan beri her zaman tasarım ve performans konusunda diğer motosiklet üreticilerine kılavuz olmayı başarmıştır. Son dönemlerde her ne kadar teknolojik tasarımlar öne çıksa da vazgeçilmeyen Retro tasarımlara da ilgi büyüktür.

2021 yılında piyasaya sunulan Yamaha XSR 125 modeli çok fazla ilgi görmüştü. Bu durumun farkına varan Yamaha üreticileri farklı bir yola başvurmaya karar verdi. Ardından bu modelin Retro tarzla tekrar piyasaya sürüleceği ortaya çıktı. Yeni Yamaha XSR 125 Legacy bizleri adeta geçmişe götüren bir tasarımla geliyor. CafeRacer motosiklet yapısını oldukça andıran bu model büyük ilgi göreceğe benziyor. 

Yamaha XSR 125 Legacy Tasarımı

Yamaha Motor

Bu modelin gerçekten herkes tarafından sevilmesi ve beğenilmesinin ana sebeplerinden birisi hiç kuşkusuz altın rengindeki Retro telli jantlarıdır. Bu jantlar sayesinde motosiklet adeta bambaşka bir havaya bürünmüş. Birde tatlı üzerine kaymak ekler gibi Yamaha, bu jantları Metzeler Karoo marka lastiklerle donatmıştır.

Yamaha motosiklet egzoz

Diğer bir küçük ayrıntı ise mat metalik alüminyumla taçlandırılmış egzoz susturucusu motosiklete çok yakışmış. 

Deltabox Şasi ve Ön Çatallar

Legacy modelinin normal XSR 125 modeline göre Deltabox çelik çift kirişli şasisi ve 37mm ters çatal arka amortisörleri ve tekerleklerdeki fren diskleri aynıdır. Deltabox çerçeve Yamaha’nın Grand Prix yarışları için özel olarak ürettiği bir şasi türüdür. Bu sebeple motosikleti kullanırken adeta yarıştaymışçasına hissedeceksiniz. 125cc bir motosiklet tahminlerin üzerinde bir performans sunacağa benziyor.

Retro Detaylar ve Aydınlatma

Yamaha Motosiklet

Neredeyse 1 metre uzunluğundaki döşemeli koltuğu, Retro tarzda dairesel LCD göstergesi, klasik yakıt deposu, Retro dönemi yansıtan LED dairesel arka ve ön farlar motosikleti diğerinden ayıran özellikleridir.

Yamaha’nın Meşhur Motor Bloğu

Yeni Yamaha XSR 125 Motor Bloğu

Yamaha XSR 125 Legacy gücünü tek silindirli bir motordan sağlıyor. MT-125 ve R-125 modellerinde yer alan motor bloğunun aynısı bu motosiklette de kullanılıyor. Toplamda 11 Kw güç üretebiliyor. Adı üzerinde 125 cc sıvı soğutmalı ve 4 zamanlı bir motor bloğuna sahip. Toplam boş ağırlığı ise 140kg olacak.

Yamaha XSR 125 Legacy Kaç Para Olacak ?

Yeni Yamaha XSR 125 Önden görünüm

Yamaha XSR 125 Legacy, 2022 yılının haziran ayında satışa çıkması planlanıyor. Lansmana özel satışa çıkarılacak fiyatı ise 5.199 Euro olacak. Türkiye kurlarıyla 85 bin TL gibi bir fiyata denk geliyor fakat tabii ki bu fiyata vergiler dahil değil.

Eğer Türkiye’ye gelirse vergiler dahil bu motosikleti almak ister miydiniz? 

Yamaha Motosiklet Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here