Makyajlanan Volkswagen Tiguan Tanıtıldı

3
17269
Volkswagen Tiguan

Volkswagen’in en popüler SUV modellerinden Tiguan makyajlandı. Şimdiye kadar 6 milyon adetten fazla üretilen ve 2019 yılında yaklaşık 911 bin adetlik üretimle tüm Volkswagen Grubu’nun en başarılı modeli olan Tiguan, bu başarısını yenilenen tasarımıyla devam ettirmeyi hedefliyor.

Volkswagen’in en çok satan modellerinden birisi olan Tiguan’ın yeni modeli, geçirdiği makyaj modernizasyonun ötesinde çok daha çekici bir yüzü karşımıza çıkarıyor. Resmi kaynaklardan ilk detayları bugün paylaşılan 2021 model Tiguan, R paketiyle birlikte hiç olmadığı kadar çekici hale gelmiş durumda. R ile birlikte sürece dahil edilen Hybrid paketi de yepyeni bir sürüş deneyimini getiriyor.

Yeni Tiguan Hibrit Seçeneğiyle Geliyor

Benzinli ve dizel motorları kullanmaya devam edecek Tiguan ailesine eklenen eHybrid seçeneğinde görev yapan 1.4 litre hacimli benzinli motor ve elektrik motoru ikilisi 245 beygir güç üretebiliyor.

Sadece elektrikle 130 km/s sürat yapabilen şarj edilebilir hibrit otomobilin elektrikli menzili 50 km olarak açıklandı. Araçtan daha yüksek performans alabilmek için vites kolunun yanında bulunan GTE butonuna dokunmanız gerekiyor.

Yeni Tiguan Tasarımı

Volkswagen Tiguan

Yeni Tiguan’da ilk dikkat çeken ızgara ve ışıklandırma grupları oldu. Versiyonlara göre değişmekle birlikte tampon ve difüröz gibi parçalarında da değişimlerin yer aldığı Tiguan’ın bu sayede daha çekici bir hal almış. Özellikle R paketle birlikte aracın görünümü dikkat çekiyor. Arka bölümde yapılan değişimler ise nispeten daha sakin. Burada stop lambalarının tasarımı merkezinde hissedilen makyajın, yeni jant ve renk seçenekleriyle desteklendiğini görüyoruz. Makyajlı Tiguan’ın kokpitinde de yeni bir bilgi-eğlence sistemi bizleri karşılıyor. Modelde ayrıca 8 veya 10,25 inç ekrana sahip bir dijital gösterge paneli de bulunuyor.

Volkswagen Tiguan

Q.LIGHT – LED matrix farlar ise Tiguan’da ilk kez kullanılıyor. Touareg, Passat ve Golf‘ün izlerini takip eden Yeni Tiguan, dünyada türünün en iyilerinden biri olarak kabul edilen bu LED aydınlatma sistemine sahip dördüncü Volkswagen. Her far modülünde yer alan 24 LED, en optimum aydınlatmayı sağlamak amacıyla yol ve sürüş koşullarına göre birbiriyle entegre bir şekilde çalışıyor.

Yeni Tiguan’da isteğe bağlı olarak sunulan yüksek kaliteli bir ses deneyimi yaşatan Harman/Kardon ses sistemi yer alıyor. Ses sistemi 10 adet hoparlöre 480 watt’lık güç sağlayarak keyifli bir müzik deneyimi sunuyor. Ses, önceden ayarlanmış 4 ses profili kullanılarak ayrı ayrı yapılandırılabiliyor.

Yeni Tiguan Motor Seçenekleri

Tiguan

Yeni Tiguan, 1.5 lt hacminde 2 farklı TSI güç ünitesi ile tercih edilebiliyor. 150 PS motor gücüne sahip versiyon 7 ileri DSG şanzıman ile sunulurken, 130 PS gücündeki versiyon ise manuel vitesle ile sunuluyor. Dizel motor olarak da 2.0 lt hacme sahip 150 PS gücündeki TDI seçeneği yer alıyor. Tüm motorlarda yüksek verimlilik düzeyleri, düşük emisyonlar ve güçlü tork ön plana çıkıyor. Yeni Tiguan’ın, Life, Elegance ve R-Line yeni donanım versiyonları ile Türkiye’de yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

2.el Tiguan ilanları için hemen tıklayın

3 YORUMLAR

  1. Tiguanın görünümünde çok büyük bir değişiklik yok ne yazık ki Volkswagen değişime ve inovasyona ayak uydurmuyor far ve direksiyonu değiştirip aynı arabayı daha pahalıya satacaklar 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here