Yeni Polo’yu Kullandık ve Detaylıca İnceledik!

0
26306
Yeni Polo Test Sürüşü
VW Polo 2020

Ekibimizden Burak Sözbir, yeni Polo’yu kullanma fırsatı yakaladı. 2019 Polo fiyatı, performans özellikleri, tasarımı ve yakıt tüketimi gibi konulara baktı. Kullanıcı gözüyle Volkswagen Polo 2019 değerlendirmesi yaptı. 2019 Polo ne kadar yakıyor, Polo kullanıcı yorumları nasıl ve diğer detaylara baktı…

Yeni Polo’yu Kullandık ve İnceledik!

arabam.com blog takipçileri için kullanıcı ve yolcu gözüyle 2019 Volkswagen Polo modelini inceledim. Sıfır Volkswagen Polo almak isteyenler için detaylı bir test oldu.

Yeni Polo ile ilgili aklıma ilk takılan soru, Polo’nun aile aracı olma konusundaki durumu oluyor. Bakalım Polo ne kadar performans ne kadar aile aracı?

Volkswagen Polo Aile Aracı mı? Performans Aracı mı?

Volkswagen Polo modeli, uzun yıllardan beri Hatchback kasa tipini benimsemiş B segmenti bir araç. Aslında ne aile aracı, ne de performans aracı gözüyle bakabiliriz Polo’ ya. Şunu belirtmeliyim ki Polo meraklıları aradıklarını sonunda buldular diyorum. Bizim küçük kardeş Polo büyümüş ve ergenliğe ulaşmış. 1.0 LT TSI motor, 95 HP beygir gücü ve 175 NM Torku ile kalitesinden ödün vermiyor. DSG şanzıman ile gücü yukarıları çıkmış klasik olarak. Dizel motora daha sonra ki üretimler de DSG şanzımanın da eklenmesiyle Polo, yeni kasasındaki evrimini tamamlamış bulunuyor.

Yeni Polo fiyatları haberi için buraya tıklayın!

Volkswagen Polo’nun Performansı Nasıl?

Yeni Polo motor seçeneklerine bi’ bakalım:

2019 Polo, karşımıza 3 farklı motor seçeneği ile çıkıyor.

İlk seçenek: 1.0 LT Benzinli MPI motor

İkinci seçenek: 1.0 LT Benzinli TSI motor

Son seçenek: 1.6 TDI Dizel TDI SCR motor şeklinde sunuluyor.

VW Polo1.0 Benzinli motor otomatik şanzıman seçeneği için 95 HP ve 175 NM Tork ile TSI motorun zevkini kullanıcıya tattırıyor. 1.0 Motor için Fabrika çıkış olarak 100 km de 5.8 LT Şehir İçi yakıt verisi sunuyor. DSG şanzımanın yakıt tasarrufunda ki etkisini bilenler gerçek kullanımda da fabrika verisinin çok az üstüne çıktığını tahmin eder. Yaklaşık olarak 6.5 LT civarında yakıt sarfiyatı var.

Volkswagen Polo’ya performans  ve yakıt açısından baktığımızda memnuniyet derecesi oldukça yüksek. Rampadaki çekiş gücü, gaz tepkime süresi ve 10,8 sn’ lik hızlanma verisi performansın ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor.

VW Polo için bütün güvenlik donanımlarını her paket seçeneği için standart olarak sunuyor. Yol tutuşu, süspansiyonları ve frenlemesi de klasik VW kullanıcılarının bildiğini olumlu anlamda değiştirmiş ve geliştirmiş.

VW Polo Yorumları Nasıl?

2019 Polo şikayet / yeni Polo şikayet gibi aramalarımıza çok da fazla bir şey bulamadık. Zira, araç genel anlamda kullanıcı memnuniyeti konusuna odaklanarak tasarlanmış. Dolayısıyla yeni Polo yorumlarında pek şikayet konusu yada serzeniş bulamıyorsunuz. En belirgin olanı ise 2 Hava yastığı bulunması. VW kalitesi için 2 Hava Yastığının azlığı düşündürüyor.

Bazı kullanıcılar VW Polo sıfır fiyatları konusunda şikayet etseler de rakip araçların fiyatları göz önüne alındığında bu durum kulak arkası edilebilir.

Sıfır km araç fiyatları için buraya tıklayın!

Yeni Volkswagen Polo Donanım Özellikleri Nasıl?

Comfortline paket ile birlikte 15 inç Alüminyum Alaşımlı Jant seçeneği sunulan Polo için Highline Paket  16 inç seçeneği sunuluyor. Comfortline paket için Manuel klima mevcutken, Highline için Otomatik klima seçeneği mevcut. Comfortline paket içerisinde 6.5 inç’ lik renkli dokunmatik ekran yer alırken Highline paket içeriğinde 8 inç’ lik renkli ve dokunmatik mevcut. Start&Stop özelliği tüm paketler için standart donanım olarak sunulmakta.

Hız sabitleyici bütün paketler için ekstra donanım özelliği taşıyor fakat Highline paket için Hız Limitörü standart donanım olarak bulunuyor.

Güvenlik donanımları için bütün donanımlar her paket için standart donanım olarak sunuluyor.

VW Polo Karşılaştırma

Yeni VW Polo piyasaya hızlı bir giriş yaptı. Bireysel kullanıcılar ve özellikle Polo meraklıları hiç vakit kaybetmeden muratlarına erdiler. Dizel motor seçeneğine DSG şanzıman da eklendikten sonra şirketler ve filo kiralama firmaları da Polo’ ya yönelmeye başladılar.

Geçen hafta ki Fiesta Testi yazımda aynı sınıfta ki araçları karşılaştırmıştım ve Polo da bunlardan biri. Performans olarak Polo ile Ford Fiesta arasında bir fark göremediğimi belirtmek isterim.

Polo Fiesta’dan Daha Hızlı!

Kullanım aşamasında bariz bir fark yok gibi görünse de hızlanma verileri için yaklaşık 1,5 sn’ lik farkla Polo daha iyi bir veriye sahip. Fiesta 100 HP ve 170 NM Tork verisi ile gelirken Polo 95 HP ve 175 NM Tork verisi sunuyor. Bu da aslında birbirlerine ne kadar yakın olduklarını gösteriyor.

Yakıt tüketimi açısından TSI motor kalitesini ön plana çıkartıyor.  Fiesta için 6,9 LT lik fabrika verisi ve yaklaşık 8 LT lik kullanım verisi sunarken, Polo 5,8 LT lik fabrika verisine karşılık 6,5 LT lik kullanım verisi sunuyor.

2. El Polo fiyat listesi burada!

B Segmenti kullanıcıları için çok bir önemi olmasa da Polo ciddi bir iyileştirmeye gitmiş. Yüzde 25’ lik bir artış ile 351 LT lik bagaj genişliği sunan Polo neredeyse bir devrim yaratmış.

VW Polo Test Sürüşü İçin Kişisel Yorumum

Erel Otomotivde yapmış olduğum test sürüşü sonrası Polo hakkındaki ön yargılarım ciddi anlamda kırıldı. 1.0 TSI 95 HP 175 NM Torklu benzinli motora sahip ve Comfortline paket donanımlı aracı test etme şansı buldum. Hızlanma ve Gaz Tepkime süreleri gayet iyi.

Yeni Polo’nun İçi Yeterince Geniş

Eski Polo’ nun şoför koltuğuna dahi oturamazken yeni gözdemizin genişliği çok açık. Ezbere davranıp koltuğu tamamen geri almama karşın tekrar öne çekmek zorunda kaldım ve arka koltuğa da sığabildiğimi ifade etmeliyim. 9 cm uzatılmış ve 6 cm genişletilmiş Yeni Polo bunu bagajında da hissettiriyor.

Daha kaslı ve gösterişli arka kısım güçlü bir imaj verirken, arka farlar boyunca uzanan yan çizgiler göze çarpmakta. Sis farı görünümlü Gündüz Led’leri de çok estetik bir duruş sergiliyor.

Klasik Volkswagen kadranını hiç yabancılamıyoruz fakat artık bir değişikliğe gidilmesinde fayda var gibi. 6,5 inç’ lik multimedya ekranı araç boyutları için gayet yeterli ve kullanışlı.

Multimedya sisteminin hemen altında çok yer kaplamayan ama kullanışlı manuel klima yer alıyor. 4 Cam ve Aynalar tam otomatik ve sürücü kapısı üzerinde kumandaları mevcut.

2019 Volkswagen Polo Fiyatı Nasıl?

2019 Model Polo fiyat konusunda şöyle bir değerlendirme gerektiriyor:

Öncelikle otomatik Polo için ve Comfortline paket için bayiden verilen liste fiyatı 120.000 TL. Kampanyalı Polo fiyatı ise 117.000 TL civarında fiyata alabiliyorsunuz. Fakat internette ki listelere baktığınız da daha uygun sıfır Polo fiyatları görülebilir. Bu sebeple aracı almadan ya da karar vermeden önce bayiiler ile görüşmenizde fayda var. Aynı donanıma sahip Dizel otomatik Polo fiyatı için ise bayiden 124.000 TL civarı liste fiyatına karşılık 120.000 TL civarı kampanyalı Polo satış fiyatına sahip olabilirsiniz.

Dizel Polo Fiyatı/ Benzinli Polo Fiyatı

Yukarıdaki açıklamamda da belirttiğim gibi ikisi arasında büyük açık yok. Dizel ve Benzinli fiyat farkının bu kadar az olması tercihleri oldukça etkileyecek gibi duruyor.

Polo Testi Maltepe Erel Otomotiv’de!

Ben Volkswagen Polo testimi Maltepe Erel Otomotiv’den aldığım araçla yaptım. Ekibin araç hakkındaki bilgisi testimin çok daha keyifli geçmesini sağladı. Aklınızda sıfır Polo almak varsa ve yolunuz düşerse Maltepe Erel Otomotiv’e uğramanızı önerebilirim. Bu arada eğer Polo kullanıyorsanız ve araçla ilgili paylaşmak istediğiniz notlar varsa lütfen yorum kısmına yazın. Polo almayı düşünenlere faydası olacaktır.

 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here