E-Transit Hattan İndi! Ford Otosan Avrupa’nın İlk Elektrikli Hafif Ticari Aracını Türkiye’de Üretti

0
916
ford otosan E-Transit

Türkiye’nin göz bebeği Ford Otosan, yaklaşık 100 yıl önce başlayan hikayesinde Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi kuruluşu olmayı başardı. Avrupa’nın ise en büyük ticari araç üretim merkezi Kocaeli, Gölcük’te bulunuyor. Bu nedendir ki, Ford ilk elektrikli hafif ticari aracını Türkiye’de üretti. Yüzde yüz elektrikli E-Transit Türkiye’de üretilip Avrupa pazarına sunmayı bekliyor.

E-Transit Üretim Hattından İndi

ford otosan E-Transit

Ford Otosan, geçtiğimiz yıllarda yine benzer bir girişimle Plug-in Hibrit araçların üretimini gerçekleştirmiş ve dünya standartlarında bir çok ödüle ev sahipliği yapmıştı. Üstelik geçtiğimiz yıl 2 milyar Euro’luk büyük yatırımı açıklamıştı. Ford Otosan, yatırım planının önemli adımlarından biri olan E-Transit’i üretim hattından indirdi.

Amerikan otomotiv devi Ford’un en popüler ticari araçlarından biri olan Transit, Türkiye’de elektrikli olarak üreteceğini geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Ayrıca Ford, E-Transit’i tüm montajları dahil Türk mühendisleri ve işçileri tarafından ülkemizde üretti.

ford otosan E-Transit

Türkiye’nin sanayi devi Ford Otosan, E-Transit modeli ile standart Transit modelinde bir çok değişiklikler yaptı. Öncelikle mavi çizgileriyle aracın yüzde yüz elektrikli olmasına dikkat çekiyor. Ayrıca Ford, Van, çift kabin van ve kamyonet şeklinde üç farklı gövde tipiyle satışa E-Transit’i satışa sunmaya hazırlanıyor. Araçta hem DC hem de AC şarj desteği bulunmasıyla tüm elektrikli şarj istasyonlarında şarj imkanı sağlıyor.

“Tarihi Bir Ana Şahitlik Ediyoruz”

ford otosan E-Transit

Ford’un Avrupa’daki ilk elektrikli ticari aracı E-Transit’in üretim hattından inmesiyle, törende iş dünyasından çok sayıda önemli isimi gördük. Törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç ve Ford Otosan çalışanları katıldı.

 E-Transit ali koç

Törenin en dikkat çeken ismi ise şüphesiz Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç oldu. Ford’un ilk elektrikli ticari aracının Türkiye’de üretilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirten Ali Koç şunları ekledi:

“Bugün Koç Topluluğu ve Ford Otosan olarak sadece bizim için gurur verici bir adım atmıyoruz. Gururla ifade edebilirim ki; Ford Avrupa’nın ilk elektrikli ticari modeli E-Transit’in ülkemizde, Türk mühendisleri ve işçileri tarafından üretilmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarından itibaren adım adım büyüyen sanayileşme hamlelerinin bir neticesidir” 

 E-Transit mehmet varank

Törende konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank’ın konuşmasında dikkat çeken detaylar şu şekildeydi:

“Ford Otosan’ın bugün ortaya koyduğu E-Transit ile tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Sektörde Türkiye’yi bir adım öne çıkaracak elektrikli Transitlerin hayırlı olmasını diliyorum. Ford Otosan, Türkiye’nin gözbebeği ve Ford Otosan’ın kapasitesini artırması ihracatımızı da artıracak.”

Ford Sıfır KM Araçlar ve Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here