Motosikletler İçin Telefon Tutucusu Nasıl Olmalı?

0
1211
Motosikletler İçin Telefon Tutucusu

Bir motosiklet için telefon tutucusu, birçok durumda hayatı kolaylaştıran ve sürüş sırasında güvenlik seviyesini artıran kullanışlı bir alettir. Çoğumuzun telefonundan bir an bile ayrılamadığı günümüzde, motosiklet gezilerinde telefon tutucular olmazsa olmaz aksesuarlardan biridir. Bununla birlikte, motosiklet tutucusu için piyasada bulunan çok sayıda seçenek, seçim yapma konusunu zor bir hale getiriyor. Peki bir telefon tutucu nasıl olmalı ve hangi telefon tutucusunu satın almak daha mantıklı? İşte bu yazımızda, bu kararı vermenize yardımcı olacak 5 altın ipucunu derledik. Okumaya devam edin.

İlk Madde: Telefon Tutucusunun Boyutu

Telefon tutucusunu seçerken telefonunuzla direk eşleşen modeli seçmeniz durumunda bu tutucu telefonunuza özel bir model, yani belirli bir telefon serisine uyan bir model olacağı için boyutlarla ilgili bir sorun olmayacaktır. Ancak tutucunun boyutlarını ayrı ayrı seçersek, öncelikle telefonunuzu dikkatlice ölçmenizde fayda var. Alıcıların yaptığı en yaygın hata, telefon ekranının köşegenine göre ürün önermek. Ancak bu iyi bir gösterge değil çünkü aynı diyagonal olan ekran farklı orantılara sahip olabiliyor ve ekranın köşegeni cihazın çerçevelerini hesaba katmıyor ki bu telefon modeline göre daha büyük veya daha küçük olabiliyor. Telefonunuzun tam boyutlarına üreticinin talimatlarından da ulaşabilirsiniz. Sizin için diğer diğer iyi bir çözüm, evrensel bir telefon tutucusunun satın alınmasıdır.

İkinci Madde: Tasarım

Telefon tutucusunun yapısal olarak temel parçası olan baş kısmına dikkat etmekte fayda var. Bu kısmın döndürülebilir olması daha işlevsel olacaktır. Bu da telefonu en uygun şekilde gidon üzerinde konumlandırmanıza olanak tanır. Bir diğer önemli nokta ise sap kısmının yapısıdır. Bu kısım telefonu hem dikey hem de yatay olarak konumlandırmanıza uygun olmalıdır.

Üçüncü Madde: Kumaş

Kaymaz bir kumaşla kaplanmış bir telefon tutucusunun diğer seçeneklere göre çok önemli avantajları vardır. Telefon tutucusunda aranması gereken bir diğer önemli özellik, tutucuya takılan telefonun sürüş sırasında kaymamasıdır. Kaymaz malzeme aynı zamanda motosiklet sürerken meydana gelen ve her cihazı olumsuz etkileyen şok ve titreşimlere karşı iyi bir koruma sağlar.

Motosikletler İçin Kılıflı Telefon Tutucu

Elverişsiz hava koşullarında ve zorlu arazilerde de motosiklet gidonunda telefon kullanmayı planlıyorsanız, kılıflı bir tutucu edinmeniz gerekecektir. Bu özellik, akıllı telefonu yağmur, kar veya toza karşı mükemmel şekilde koruyan bir elementtir. Tipik olarak bu yapıdaki ürünlerin, ekranı kaplayan, koruyan ve cihazı kasadan çıkarmadan çalıştırmanıza izin veren ince, şeffaf bir folyosu vardır. Bu tarz bir kılıf seçerken yine boyutlarına dikkat etmeniz gerekiyor, telefonunuzun modeliyle uyumlu olması gerekir. Kasanın içinde, telefonu yerleştirdikten sonra fazla boşluğu dolduran ve ayrıca sürüş sırasında şok emilimi sağlayan yumuşak sünger pedleri olması iyidir.

Ayrıca su geçirmez olan versiyonları tercih etmek sizin için her koşula karşı hazırlıklı olmanızı sağlayacaktır. Fermuarlar ve dikişler, kapağın yapısının, içinden suyun kolayca nüfuz edebileceği unsurlardır. Su geçirmez modellerde bu kısımlar kauçuk maddeden yapılmıştır. Bu, suyun daha kolay akması için onlara bir kauçuk ve vernik tabakası uygulandığı anlamına gelir. Böylece telefonunuzu ıslanma problemi yaşamadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Motosikletler için telefon tutucusu seçerken bir diğer önemli konu da, şarj kablosu girişidir. Motosikletinizde şarj soketi varsa, sürüş sırasında telefonunuzu şarj etmek için kullanabilirsiniz. Kılıf, kablonun telefona rahatça bağlanmasına izin vermelidir. Kablo girişi kasanın kısa tarafında olmalıdır.

Beşinci Madde: Montaj

Motosikletler için telefon tutucusunun montajı kolay ve hızlıdır diyebiliriz. Bu adımdaki kilit nokta tutucunun motosikletin gidonuna sağlam bir şekilde monte edilmesidir. Kelepçeli motosiklet telefon tutucuları montaj açısından kolaylık sağlar. Bilinenin aksine, böyle bir tutacak sürüş sırasında hareket etmez. Gidon çapı 25 mm’den büyük olan motosikletler için montaj braketlerinin kullanılmasını öneririz.

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here