Motosiklet Güvenliği için 5 Önemli İpucu

0
641
motosiklet güvenliği

Bir motosikletin bir arabaya kıyasla sunduğu koruma eksikliğinden dolayı motosikletlerin tehlikeli olduğu ne yazık ki bir sır değil. Dahası, en dikkatli ve ihtiyatlı sürücülerden biri olsanız bile, yollarda herkesin ne kadar dikkatli olduğunu kontrol edemezsiniz ve pervasız sürücüler her yerde olabilir. Bu nedenle, olası kazalardan kaçınmak, birçok motosiklet tutkunu için temel endişedir. Ancak olası kazaları engellemek için uygulayabileceğiniz bazı önemli noktalar var. Bu yazımızda, her sürücünün yollardaki güvenliğini artırmak için bilmesi gereken beş motosiklet güvenlik ipucunu listeledik.

Motosikletinizin Hayati Güvenlik Özelliklerine Sahip Olduğundan Emin Olun! 

motosiklet fren disk jant

LED aydınlatma, kilitlenme önleyici frenler (ABS), denge kontrolü, tanılama özellikleri ve diğer birkaçı gibi ekleyebileceğiniz tonlarca motosiklet güvenlik özelliği vardır. Elbette, motosikletinizin güvenlik özellikleri ne kadar fazlaysa, sürüş deneyiminiz de o kadar güvenli olacaktır. Bu yüzden trafiğe çıkmadan önce, motosikletinizin tüm bu güvenlik özelliklerine sahip olduğundan emin olun.

En İyi Koruyucu Donanıma Yatırım Yapın

Bölgenizdeki yasalara göre koruyucu giysiler giymeniz gerekmiyorsa bile bu ekipmanlar olmadan trafiğe çıkmanız büyük bir hata olacaktır. Dahası, yalnızca standart güvenlik donanımları satın almak yerine, en iyisine yatırım yapmalısınız. Örneğin, sürüş deneyiminizi kaydedecek ve bir kazaya karıştıysanız yetkililere konum sinyali gönderecek kamera takılı, üst düzey koruyucu özelliklere sahip bir kask satın alabilirsiniz. Buna ek olarak kaliteli bir hakiki deri motorcu ceketi, koruyucu eldivenler, dizlik ve uygun motosiklet botlarına da yatırım yapmalısınız.

Yorgunken Asla Trafiğe Çıkmayın

Yorgunken asla araba kullanmamanız gerektiği kuralını bilirsiniz, aynı şey motosiklet sürmek için de geçerlidir. Hatta trafikte çok daha dikkatli olmanız gerekeceğinden daha da önemlidir. Oldukça yüksek bir hızla giderken yolda küçük bir çukuru görmezseniz, ciddi bir kazaya karışabilirsiniz.

Görüldüğünüzden Emin Olun

Motosiklet sürmenin en iyi yönlerinden biri, genellikle arabalar arasında sürerek trafiği atlayabilmenizdir. Bu yöntemle, hareket halindeki arabaları solluyorsanız ve sürücüler geçişinizin farkında değilse tehlikeli bir hareket olabilir. Her zaman yollarda görünür olduğunuzdan emin olmalısınız. Diğer sürücülerin sizi görebilmesini sağlamak için yansıtıcı bir yelek giymek güvenliğiniz için iyi bir seçim.

Motosikletinizi İyi Koruyun

Tüm karayolları taşıtları için bakım çok önemlidir. Ancak motosiklet söz konusu olduğunda, ihmal edilen bakımlar ölümcül kazalara neden olabilir. Arızalı frenler ve diğer bakım sorunları hayatınızı daha da fazla riske atabilir. Trafik kazaları herkesin başına gelebilecek olaylardır. Ancak siz önlemlerinizi alarak bunların oluşmasına engel olabilirsiniz.2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here