Ülkemizde Göremediğimiz Elektrikli Nissan Modeli!

Elektrikli otomobiller son yıllarda iyiden iyiye popüler olmaya başlamış olabilir. Ancak bazı markalar bu popülariteden çok daha önce elektrikli modeller üretiyorlar ve satışa sunuyorlardı. Nissan da bu markalardan biri. Marka, 2010 yılında ilk kez üretimine başladığı Leaf modeli ile elektrikli otomobil üretimi yapmaya başladı. Elektrikli Nissan Leaf 2010 yılı itibari ile Amerika ve Japonya’da, 2011 yılı itibariyle ise dünya genelinde satışa başlamıştır.

leaf nissan

Nissan Leaf İki Batarya Seçeneği ile Sunuluyor!

Nissan’ın elektrikli modeli Leaf, günümüzde iki farklı batarya seçeneği ile satışa sunuluyor. 40 kWh ve 62 kWh olmak üzere iki farklı batarya tipine sahip olan modelde, kullanıma göre batarya tercihi yapmak mümkün hale geliyor.

40 kWh’lik versiyonda bulunan elektrikli motor 150 beygirlik bir güç üretiyor. Bu motor aynı zamanda 320 Nm’lik tork değerine sahip. Tam elektrikli olarak çalışan Leaf’in bu versiyon ile menzili 378 kilometre olarak belirlenmiş.

62kWh’lik versiyon ise hem menzil hem de performans yönünden biraz daha iyi gözüküyor. 218 beygirlik güç üreten bir elektrik motoruna sahip versiyon, 0-100 hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlıyor. Ayrıca bu motor 340 Nm’lik bir tork değerine sahip. Diğer versiyondan farklı olarak 62kWh değerine sahip bataryayı üzerinde bulunduran Leaf versiyonu, 385 kilometrelik bir menzil sunuyor.

nissan leaf

Nissan Leaf ‘in Hareketli Tasarımı!

Genel hatlarıyla hareketli ve heyecanlı bir tasarıma sahip olan model tek karoser tipi ile üretiliyor. 5 kapılı hatchback karoser ile üretilen model; kompakt boyutları, teknolojik özellikleri ve elektrik motorunun sunduğu konfor ile dikkat çekiyor.

nissan leaf

Nissan Leaf Neden Türkiye’ye Gelmiyor?

Markanın Leaf modeli; Amerika, Japonya ve Avrupa olmak üzere birçok pazarda yıllardır satışa sunuluyor. 2010 yılında ilk üretimine başlanan Nissan Leaf modeli ülkemizde ise hiç satışa sunulmadı. Bunun nedeni tahmin edebileceğiniz üzere alt yapı problemleri. Ülkemizde elektrikli otomobiller için kurulan şarj istasyonları yeterli seviyede değil. Bu da markaların elektrikli otomobillerini Türkiye pazarına sunmasını güçleştiriyor. Ülkemizdeki alt yapı geliştirme çalışmalarının şu anda devam ettiğini söyleyebiliriz. Gelecek yıllarda şarj istasyonu sayılarının artması ve elektrikli otomobillerin daha çok tercih edilmesi, Nissan Leaf’i ülkemizde görmemize sebep olabilir.

İkinci el Nissan ilanları

Euro NCAP’den Çevreci NISSAN LEAF ’e 5 Yıldız!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here