Porsche Cayenne E-Hybrid ‘in Bataryası Büyüyor, Menzili Artıyor!

Elektrikli ve hibrit otomobiller gün geçtikçe gelişimlerini sürdürmeye devam ediyorlar. Otomotiv markaları geliştirdikleri modellere benzin ve dizel motor versiyonları eklediği gibi hibrit motorlu versiyonlar da ekliyor. Bu furyaya kapılan markalardan biri de Almanya’nın ”hızlı” otomotiv devi Porsche. Porsche Cayenne E-Hybrid 2021 yılı itibariyle güncel bir batarya ile satışa sunulacak. Yeni bataryasıyla Cayenne, menzilini arttıracak gibi gözüküyor.

porsche e-hybrid

Porsche Elektriklenmeyi Seviyor!

Geçen yıl piyasaya çıkardığı Taycan modeli ile elektrikli otomobil yarışına ortak olan Porsche, hibrit modelleri ile de dikkat çekiyor. 2021 yılı itibariyle markanın SUV modeli Cayenne, yenilenmiş ve güncelinden daha büyük bir hacime sahip batarya ile satışa sunulacak.

Gelecek yıl yapılacak güncelleme ile beraber hem Cayenne E-Hybrid hem de Turbo S E-Hybrid 14.1 kWh’lik pil kapasitesinden, 17.9 kWh’lik pil kapasitesine geçiş yapacaklar. Porsche menzil hakkında bir açıklama yapmamış olsa da, bu kapasite arttırımı ile menzilin de artması bekleniyor.

Porsche tarafından geçtiğimiz günlerde lanse edilen yeni motorlara sahip Panerama’lar da aynı pil kapasitesine sahip biçimde önümüze çıkmıştı. Yapılan lansman ile 689 beygirlik bir güce sahip olan Panamera Turbo S E-Hybrid ilk kez tanıtıldı.

porsche

Porsche Cayenne E-Hybrid ‘in Performansında Artış Yok!

Bataryaları güncellenen Cayenne hibrit modellerinin performansları ise aynı kaldı. 3.0 litrelik V6 motora sahip olan E-Hybrid modeli, 455 beygirlik bir güç üretmeye devam ediyor. 4.0 litrelik çift turbolu motora sahip Turbo S E-Hybrid ise 670 beygirlik bir güç üretiyor.

porsche cayenne

Yakın Gelecekte Tam Elektrikli Cayenne Gözükmüyor!

Porsche’nin Taycan modelinden sonra bir de SUV karoserde elektrikli motorunu kullanması bekleniyor. Cayenne için tam elektrikli versiyonun gelmesi beklenmezken, markanın ilk elektrikli SUV’sinin Macan olması bekleniyor.

İkinci el Porsche Cayenne ilanları

Porsche Roads Aplikasyonu Hava Kalitesini Bildiriyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here