Motosikletler Euro5 Önlemlerinden Nasıl Etkilenecek?

0
1900

Motosikletler Euro5 Önlemlerinden Nasıl Etkilenecek? Önümüzdeki aylarda satışa sunulacak motosikletleri dört gözle beklerken, Euro5’in piyasaya sürülmesi sektöre bazı değişiklikler getirecektir. Yeni kısıtlamalar, motosiklet sektörünü olumsuz etkilese de çevre ve geleceğimiz için çok önemlidir. Nitekim, Birleşik Krallık Avrupa Birliği’nden yeni çıkmış olsa da, Avrupa Motosiklet Üreticileri Birliği (ACEM), Birleşik Krallık’taki motosikletlerin AB düzenlemelerine uymaya devam edeceği konusunda çoktan karar vermiştir.

Motosikletler Euro5 Önlemlerinden Nasıl Etkilenecek?1.Ocak.2021’den sonra satışa sunulacak bütün motosikletlerin Euro5 emisyonlarına uymaları gerekmektedir. Bu yüzden motosiklet üreticileri, birçok motosiklete iyileştirmeler ve düzenlemeler yapmıştır. Bazı efsane sayılacak motosikletler sırf emisyon değerleri yüzünden satışa sunulamamış ve efsane olarak hafızalarımızda yer etmiştir. Fakat önemli bir konu olarak motosiklet üreticilerinin ürettiği motosikletler, seri sonu kuralına göre satışa sunulabilecektir. Bu kurala göre eğer üretilen motosiklet, emisyon değerlerine takılsa dahi markanın zarar görmemesi için stokların bitene kadar satabileceği anlamına gelmektedir.

Honda

Honda efsaneleşen ve satış rakamlarından oldukça memnun olduğu motosikletlere gereken iyileştirmeleri yapıp, Euro5’e uyumlu hale getirmiştir. CB, Africa Twin ve NC aileleri emisyon değişimlerinden nasibini almıştır. Fakat VFR ve Crossrunner serilerinin satış rakamları düşük olduğu için marka tarafından üretimi iptal edilmiştir.

Yamaha

XV 950 ve Super Tenere serilerinin fişi çekilmiştir. Güncellemeye uygun olmadıkları için 10 yıldır satışa sunulan ve motosiklet kullanıcıları tarafından sevilseler de emisyon değerlerine uyum sağlayamamaktadırlar. Motosikletler Euro5 Önlemlerinden Nasıl Etkilenecek? Sorusunun cevabı; Markalar emisyon değerlerinden zararlı çıkacaktır. Honda ve Yamaha’yı örnek olarak versem de diğer motosiklet üreticileri de benzer durumla karşı karşıyadır.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here