Benelli 752 S , A2 lisansına sahip insanlar için özel olarak tasarlanmış, daha yavaş bir motosiklet ile deneyim kazandıktan sonraki büyük motosiklet seçeneğiniz 752 S olabilir .

Benelli tarihçesi

Benelli, 1990’larda, tamamen ortadan kayboldu ve başarısız bir projeden daha kötü bir projeye giden diğer markalarda olduğu gibi, Bennelli de haritadan silindi. Diğer birçok tarihi Avrupa markaları gibi, Benelli’nin de düşüşü 70’li yıllarda başladı. En kötü vakası, belki dönüm noktası olan Tornado 650, bir İngiliz yapımı spor iki silindirli motosiklet ile başladı. 70’lerde, Benelli kardeşlerden biri olan Moto Guzzi tarafından kurulan  MotoBi ile birlikte, 2 zamanlı çift ​​silindirli motorları ve “Quattro” serisini CB tarzında piyasaya sürdüler. Sapan 250 ile 654, 350 ve 500 arasında değişen dört silindirli motorlar, çok sorunlu olduğundan 80’lerde marka gücünü kaybetmeye başladı. 90’larda bir scooter sunuldu ve yeni bir geri dönüş girişimi oldu. Ancak o kadar da etkili olmadı.

Bu yüzyılın başında çeşitli scooterlarla yapılan denemeleri, hiçbir yere varamayan arazi projeleri ve başka deneylerle unutmamanız gereken bunca hırpalanmış tarihin ardından çabalamaya devam etmiştir. Ancak yine de 502 serisinde ise büyük başarı elde etmişlerdir.

752 S Tasarımı

Kendi kişiliğini kaybetmeyen farın şekli, çok tüplü şasiyi ve diğer bazı detaylar benelli stilini yansıtıyor. Ayrıca 752 S, Benelli 502 C’den ve kendi marka stilini yapılandıran diğer detaylardan esinlenilen her şeye sahip. Ancak onu başlatıp sürdüğünüzde, bir korkutucu derecede hızlı ileri gittiğini fark edersiniz. Amaç ise açık: iki silindirli segmentte daha uygun bir fiyata 70 hp civarında rekabet etmek.

Teknik Özellikleri

Şasi, oldukça geleneksel olan siyah renkli çok tüplü bir gövde üzerine inşa edilmiştir. Döngü kısmı, Marzocchi tarafından imzalanan, çapı 50 mm’den az olmayan,  ayarlanabilir ve ya önceden ayarlanabilen bir Sachs arka merkezi amortisör ile tamamlanır . 17 “jantlarda Pirelli Angel GT tekerleklere sahiptir. Motosikletin güçlü yanlarından birinden sorumlu olan radyal monoblok Brembo kaliperlerle ön tarafta iki büyük disk fren (320 mm) monte edilmiştir . Arka tarafta ise 260 mm disk ile tamamlanır.

Motoru, 754 cc’lik küpler sağlayan kısa stroklu bir çift silindirlidir. (88×62 mm). Motosikletin adı, markanın eski geleneğini takip eden 752, ilk iki hanedeki (750) motorun mimarisine, yani 2 silindire atıfta bulunuyor. İki eksantrik miline sahip dört supaplı silindir kafaları kullanıyor ve teknik bilgilerde hem ses hem de tepki açısından görünmese de, krank mili 270º olarak ayarlanmış gibi görünüyor. Bir Monster 796, bir Yamaha MT-07 veya bir Suzuki SV 650 ile benzer rakamlar olan 8.500 rpm’de 76 hp ve 6.500 rpm’de 67 Nm tork sağlar.

Çift örtüşen optiğe sahip devasa far, konum olarak bir LED halkasına sahiptir. Arka lambanın arkasında da göstergelerde ki gibi LED var. Mesafe olarak ayarlanabilen kolları vardır ve motosikletin sol tarafındaki bir kilitten açılan koltuğun altına eşyalarınızı koyabilirsiniz. Karanlıkta değişen, yalnızca renkler değil, aynı zamanda bilginin göründüğü konumda da değişen çift ekranlı bir TFT ekrana sahiptir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here