En Düşük Hacimli Harley Davidson

0
2393

Harley Davidson dendiğinde genellikle gürültülü, büyük ve yüksek hacimli motosikletler gelmektedir. Vatandaşların küçülen ekonomileri maalesef ki yüksek hacimli motosikletlere ulaşmayı kısıtlamaktadır. Yüksek hacimli motosikletlerin maliyetleri de yüksek olmaktadır. Harley Davidson son yıllarda duyurduğu elektrikli motosiklet duyurusuyla tepkilerin odağı olmuştu. Yeni bir duyuruyla ilgiyi kendisine çekmeyi tekrardan başardı. En düşük hacimli Harley Davidson’un 2020 yılında piyasaya sürüleceği planlanmaktadır.

En Düşük Hacimli Harley DavidsonEn Düşük Hacimli Harley Davidson

Harley Davidson ve China’s Qianjiag/ QJ motors işbirliğiyle çinde üretilecektir. Bildiğimiz üzere Qianjiag, Benelli’nin sahibidir. 338 cc’lik motosikletin üretilmesinde Amerikalı şirketle iş birliği yapmışlardır. Düşük sınıf premium motosiklet kategorisine ses getirip, Asya ülkelerinde yüksek satış rakamları beklenmektedir. 338 cc’lik motor bloğuyla yeni başlayanlara ve şehir içi ulaşımında kullanmaya son derece uygun olacaktır. İlk önce Asya pazarında daha sonra da Avrupa ve Amerika pazarında satılması planlanmıştır. İsim olarak HD 338R konulmuştur. “R” Harfini görünce spor ve dinamik hatlara sahip olacak bu motosiklet, kullanıcıların beğenisini kazanacaktır. Benelli 500’ün motor yapısına benzerlikler sağlaması planlanan HD 338R iki silindir ve 338 cc olarak üretilecektir. 38 Beygir, suspansiyon ve tasarım olarak Benelli motosikletlere benzemektedir.

TasarımEn Düşük Hacimli Harley Davidson

Tasarım olarak kafamızda oluşan Harley Davidson kalıbından tamamen farklıdır. Benelli ve japon naked motosikletlere benzerliğiyle, Harley kullanıcılarının tepkisini alması muhtemeldir. Belli olmasa da büyük oranla Benelli’nin parçalarına yapılan modifikasyonla HD 338R üretilecektir. En düşük hacimli Harley Davidson motosiklet dünyasında büyük yankılar uyandıracaktır. QJ motors HD 338R ile büyük bir avantaj sağlayacaktır ve marka bilinirliği artacaktır. Harley Davidson yıllardır kendisine has konseptlerin dışına çıkması nedeniyle, hedef tahtası haline gelecektir. İron 883 deposu, Koltuk yapısı gibi Harley Davidson’a özgü motifleri görmekteyiz. Fakat çizimleri ilk defa gördüğümüzde Harley Davidson’un böyle bir motosiklet üreteceği inandırıcı gelmemektedir. Taslaklardan elde ettiğimiz bilgilere göre yuvarlak ve zenon farlarıyla Honda CB250’ye benzemektedir. Ortaya çıkan Japon ve Benelli karışımı benzerlikler Harley Davidson markasıyla çelişmektedir.

HD 338R’ın merakla satışa çıkmasını beklemekteyiz. Ülkemizde her motosiklet ederinden fazla fiyatlara satılmaktadır. HD 338R doğru pazar ve fiyat belirlendiği taktirde, güzel satış rakamlarına sahip olacaktır. Benelli kullanıcılarının en büyük problemleri servis ve yedek parça konusudur. Ülkemizde HD 338R’ın böyle problemlere yol açacağını sanmıyorum. HD 338R’ın satışı Çin motorlarındaki fiyat politikasıyla, satış sonrası desteği de Amerikan motorlarındaki servis ve yedek parça kolaylığı gibi olursa ülkemizde çok satacaktır.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here