Yamaha MT-15 modeli Hindistan’da Tanıtıldı.

1
5138
Yamaha Mt-15

Hindistan piyasasında önceleri çok fazla sportif model bulunmuyordu. Daha çok iş gören, kompakt modeller tercih ediliyordu. Şimdilerde ise gelişen teknolojiyle beraber sportif modellere yönelim arttı. Artık Hindistan’da gençler daha güçlü modellerle gezmek istiyor. Bu ihtiyaçlar karşısında motosiklet üreticileri bir sürü yeni model piyasaya sürdü. Bunlardan birisi de Yamaha MT-15 modeli oldu.

Hindistan’da daha hızlı fakat küçük motosikletler çok tutuldu. Bunun sebebi de nüfusun fazla olması ve bu motosikletlerin daha kompakt olmasıydı. Ayrıca bu motosikletleri kullanmak daha eğlenceli olduğu için gençler tarafından daha çok benimsendi.

Yamaha R-15’ten Sonra Sıra Yamaha MT-15’te

Yamaha MT-15 Siyah-Gri

 2022 Nisan ayında Yamaha’nın R-15 modeli piyasaya sürüldü. Şimdi ise aradan çok uzun bir süre geçmeden Yamaha MT-15 modeli piyasaya sürülecek. Bu motosiklet R-15 modeline benzer fakat daha ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunulacak. Bugüne kadar Asya’daki en iyi giriş seviyesi naked modellerden birisi olmayı başarmıştı. 2022 yılında da 1,925 USD gibi bir fiyata kullanıcılarla buluşacak.

Yamaha MT-15 Özellikleri Nelerdir?

Yamaha MT-15 modeli Hindistan'da Tanıtıldı.

 

R-15’te bulunan motor bloğunun aynısı, MT-15 modeline de eklendi. Her iki motosiklette 155cc’lik ve tek silindirli bir motor bloğundan gücünü alıyor. Ayrıca MT-15 elektronik yakıt enjeksiyonu ve sıvı soğutma özelliklerine sahip. Bu motor bloğu ayrıca 18.5 beygir ve 14.2 Nm güç üretebiliyor. Bu sayede küçük bir motosiklet olmasına rağmen yine de heyecan verici hızlara ulaşabiliyor.

Ayrıca Yamaha’nın yeni özelliği Y-Connect sayesinde telefonunuzun bluetooth bağlantısına bağlanarak, motosiklet sağlığı, sürüş modları gibi seçeneklere ulaşabiliyorsunuz. Ek olarak MT-15 modeli ABS ve benzeri bir sürü güvenlik özellikleri ile birlikte geliyor. Önceki modellerinde geleneksel süspansiyonlar yer alırken, 2022 modelinde ters çatal süspansiyon kullanılacak.

Yamaha MT-15 Tasarım

Hiç kuşkusuz Yamaha MT-15 modelinin en başarılı kısmı tasarımıdır. Abileri olan MT-25, MT-09 ve MT-07 ile benzer bir tasarıma sahiptir. Küçük olmasına rağmen keskin ve sportif tasarımı sayesinde çok daha güçlü bir motosiklet hissi uyandırır.

Ön kısmındaki maske tarzı keskin LED farları kullanıcılar tarafından çok seviliyor. Bu yüzden Yamaha tasarımcıları birkaç yıldır bu tasarımdan vazgeçmiyor.

Bu küçük motosiklet eğer Türkiye’de satılırsa tercih eder misiniz?

İkinci El Yamaha Motosiklet Modelleri

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here