2022 Ford Focus ve 2022 Hyundai Elantra Karşılaştırması

0
3653
Hyundai Elantra Mavi Dış Tasarım

C segment binek araç ailesinin iki adet konforlu ve güçlü otomobili olan Ford Focus 1.5 Titanium ve Hyundai 1.6 MPI Elantra Elite Plus modellerini birbirleriyle kıyaslayacağız. Her iki otomobilinde güçlü-zayıf yönleri ve kendine has tasarımları var. Gelin hep birlikte Ford Focus ve Hyundai Elantra Karılaştırması, artı ve eksi yönlerini inceleyelim.

Ford Focus Genel Bakış

ford focus 2021

Ford Focus tasarımıyla oldukça ses getiren bir otomobil olmayı başarmıştır. Ek olarak yol tutuşu ve güçlü motoruyla da oldukça bilinmektedir. Viraj kabiliyeti oldukça yüksek bir araçtır. Focus Dizel motorlar için 120 HP ve 300 NM Tork ile gelirken Benzinli motorlar için 123 HP ve 150 NM Tork ile geliyor. 1.0 L EcoBoost motor ise 125 HP ve 170 NM Tork seçeneği sunuyor.

Hyundai Elantra Genel Bakış

Ford Focus Titanium ve Hyundai Elantra Elite Plus Karılaştırması

Kore üretici marka Hyundai, sıra dışı bir tasarıma sahip. Son yıllarda çıkarttığı otomobillerde, eski uzak doğu kültürü tasarımlar yerine batılı tasarımlara yöneldi. Hyundai Elantra modeli de bunun en büyük örnek otomobillerinden biri oldu. Oldukça lüks ve karizmatik bir görünüme sahip olan Elantra, CVT şanzımanla kombine edilmiş 1.6 lt’lik atmosferik motor, 123 HP güç ve 154 Nm tork üretiyor.

Ford Focus Titanium ve Hyundai Elantra Elite Plus Karılaştırması

Sedan Titanium

DONANIM

Elite Plus

1.5 TDCİ

MOTOR

 1.6 MPI

123 Hp

GÜÇ

123 Hp

300 Nm

TORK

154 Nm

OTOMATİK

ŞANZIMAN

CVT

7.2 lt

TÜKETİM

7.1 lt

511 lt

BAGAJ

474 lt

1336 kg

AĞIRLIK

1265 kg

194/ km/h

HIZ

195 km/h

12.4 sn

0-100km/h

10.7 sn

Fiyat

538.300 TL

Ford Focus ve Hyundai Elantra Karılaştırması yaptığımızda, büyük farklar olmadığını yukarıdaki tablodan görmemiz mümkün. Ford Focus 1.5lt motor hacmine sahip iken Hyundai Elantra 1.6lt motor hacmine sahip. Ancak beygir ve tork güçleri birbirleriyle çok benzer. Bu sayede yakıt tüketimi, maksimum sürat ve 0-100 hızlanma süreleri birbirlerine denk. Eğer iki araba arasında kararsız kaldıysanız bakacağınız ilk nokta, tasarım ve iç donanımın konusunda hangi aracın size daha çok hitap ettiğine odaklanmalısınız.

İç Tasarım

Ford Focus İç Mekan

Ford focus iç tasarımda oldukça belirgin ve kullanışlı ve ergonomik bir alan yaratmış. Ön konsolda Dijital ekran konumlandırılmış. Koltuk ve diz arasındaki mesafe, Sedan segmentindeki bir araca göre oldukça başarılı gözüküyor. 

Hyundai Elantra İç Mekan

Elantra, iç mekân da yeterince geniş ve ferah. Sürüşün de oldukça konforlu olduğu söylenebilir. Sürücü odaklı, sportif görünümlü bu ön konsol sert plastikten üretilmiş olmasına rağmen zarif bir görünüm sağlıyor. Orta konsolda büyük bir dijital ekran konumlandırılmış. Direksiyonun arkasında bulunan hız göstergesi, eski Elantra modeline göre oldukça modern bir tasarım sunmuş.

Ford Focus Titanium ve Hyundai Elantra Elite Plus Karılaştırması yaptık. Peki siz hangi modeli tercih ederdiniz?

Sıfır Km Hyundai Elantra Fiyat Listesi

İkinci El Ford Focus İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here