Motosiklet Nasıl Vurdurulur?

0
3970
Motosiklet Nasıl Vurdurulur

Motosiklet akülerinin, araca göre farklılık gösterse de belirli ömürleri vardır. Akü ömrü bittiği zaman kullanıcılar motosikletlerini çalıştırırken problem yaşar. Anahtarınızı çevirip marş motoruna bastığınız zaman motosikletiniz çalışmıyorsa ilk düşünceniz akünüzün bitmiş olmasıdır. Akü bittiği zaman motosiklet çalışmaz ve kullanıcıların birçoğu endişeye kapılır. Ancak motosikletinizin aküsü bitse dahi tekrardan çalıştırabileceğiniz birkaç çözüm var. Akü bitmesi en çok rastlanan durumlardan biridir. İşte “Motosiklet Nasıl Vurdurulur?” , “Motosiklet aküsü nasıl biter?” , “Motosikleti vurdurmak motora zarar verir mi?” gibi soruların cevapları…

Motosiklet Nasıl Vurdurulur? 

Motosikletinizin aküsü tamamen boşalmadıysa vurdurmanız için herhangi bir problem yoktur. Çevrenizde tanıdığınız veya başka aküden yardım alacağınız biri yoksa motosikletinizi vurdurmanız, en pratik çözümdür. Motosikleti vurdurmanız için gerekli adımları aşağıda listeledik.

  1. Anahtarı ve kill switch’i açın.
  2. Etrafınızda yokuş/rampa varsa motosikletinizi rampaya kadar ittirin. Rampa veya yokuş yoksa etraftakilerden sizi itmesi için yardım isteyin.
  3. Motosikleti ikinci veya üçüncü vitese alın. (Üçüncü vitese almak, kontrollü çalışma ve gaz tepkisi sağlar.)
  4. Motosikletiniz vitesteyken yokuş aşağı ittirmeye çalışın ve debriyajı çekin.
  5. Motosiklet belirli bir hıza geldikten sonra pedlere basın ve ayağa kalkıp, hızlı ve sertçe koltuğa geri oturun.
  6. Koltuğa geri otururken debriyajı bırakın ve hafif gaz verin.
  7. Motosikletinizin aküsünün tam bitmediğine eminseniz motosiklet çalışana kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Motosiklet Aküsü Neden Biter?

Sıfır bir akünün ortalama ömrü 4 ya da 5 yıldır. Bu süre kullanım şeklinize göre daha da az olur. Motosiklet aküsünün bitmesi oldukça normal bir durumdur. Akü kablolarının aşınmış veya gevşemiş olması, elektrik boşalması, şarj sorunları, alternatörün daha fazla güce ihtiyaç duyması ve sert hava koşulları akünüzü bitirebilir. Aşağıda listelediğimiz durumlar da akünüzün bitmesine neden olur.

  • Hava durumu ve iklim koşulları
  • Farların açık unutulması
  • Akünüzden kaynaklı sorunlar
  • Kısa mesafe sürüşten kaynaklı akünün kendi kendini yeterli miktarda şarj edememesi
  • Uzun süreler boşta çalışan motor

Motosikleti Vurdurmak, Motora Zarar Verir mi?

Motosiklet Nasıl Vurdurmak zararlı mı

Normalde motosikleti çalıştırmak istediğimiz zaman ilk olarak hareket marş dinamosu vasıtasıyla verilir ve daha sonra bu hareket şanzımana oradan da tekerleklere iletilir. Motoru vurdurduğumuz zaman bu işlem tersten gerçekleşir. Motosikleti vurdurduğunuz zaman debriyaj ve balatalara zarar verirsiniz. Ayrıca enerjinin birden gelmesi, motosikletinizin elektrik aksamına da zarar verir.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here