2020 Honda CB500X Ön İncelemesi

0
1550

Macera motosikletleri iki tekerin bastığı her yere gidebilmektedir. 2020 Honda CB500X ön incelemesi adlı içerikte macera ve yola ne kadar uygun olduğunu açıklayacağım. Eskiden macera ve yol motosikleti denildiğinde, insanın aklına heybetli, yüksek cc motosikletler gelirdi. İnsanlık artık fazla güçten ziyade yeterli gücün olması gerektiğinin farkına vardı ve düşük cc’li motosikletlere yöneldi.

2020 Honda CB500X Ön İncelemesi2020 Honda CB500X Ön İncelemesi

Öncelikle Honda CB500X arazi macerasını şehir sürüşlerine yansıtmak istemektedir. 471 cc, 48 beygir, 197 kg ve 17.7 litrelik yakıt deposuna sahiptir. Böylece Honda CB500X orta sınıf motosiklet kategorisinde yerini almaktadır. Uzun yol ve şehir içinde rahat sürüşü sağlayabilmek için sıvı soğutmalı ve iki silindirli olarak üretilmiştir. Motor bloğu yakıt konusunda birçok 250 cc’lerle aynı yakıt tüketimine sahiptir.

Motosikletin kullanım açısından NC serisine benzer olacağını düşünüyorum. Böylece yumuşak sürüş, debriyaj ve gaz tepkisine sahip olacaktır. Dinamik ve performanslı sürüşler yerine konforlu sürüşleri sağlayacaktır. Honda kalitesindeki vites geçişleri, daha önceki orta sınıf motosikletleriyle aynı pürüzsüzlükte olacaktır. Kısacası bu motosiklet insanların kafasındaki sıradan Honda algısını bozmayacaktır. Bazı kullanıcılar Honda’nın sıradan ve benzer motosikletler ürettiğini düşünse de bazı kullanıcılar dayanıklılık ve rahatlık sayesinde Honda’yı tercih etmektedir.

Heybetli Tasarım!2020 Honda CB500X Ön İncelemesi

Tasarım olarak NC750’lerle aynı yapıya sahiptir. LED farlar, sinyaller, geniş LCD ekranı ve yerden yüksek yapısıyla oldukça şık durmaktadır. Özellikle sürücü koltuğunun geniş yapısı sürücü konforunu sağlayacağının garantisini vermektedir. Tasarım ve renk olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Ağırlığı ve gücünü göz önüne aldığım zaman, ön tarafta çift disk fren sistemi olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here