Motorine Zam Geldi! İşte Yeni Pompa Fiyatları;

Son dönemde yaptığımız içerikler ile akaryakıttaki Ö.T.V düzenlemesinin limitlerine geldiğini ve yakın zamanda gelecek zamların artık pompa fiyatlarına yansıyacağını ve daha fazla sübvanse edemeyeceğini söylemiştik.

Ve çok geçmedi ki önce LPG’ye 71 kuruş ve dün gece itibari ile Mazota 23 kuruşluk bir zam yapıldı.

Motorine Zam

1Dizel Akaryakıt Litresi 7,60 TL Oldu!

Aynı şekilde Benzin litresine de, 26 kuruşluk bir zam geldi ancak o ÖTV desteği ile karşılanacak. Yani şuan için Benzin litresine bir zam yansımayacak.

Buna göre, Ankara’da ortalama 7,35 liradan satılan motorinin litre fiyatı 7,58 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul’da 7,29 liradan 7,52 liraya, İzmir’de 7,37 liradan 7,60 liraya çıkacak.

2Motorine Zam!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 08/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 26 Motorinde 12 KRŞ/LT Fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış mevcut uygulama olan EŞEL MOBİL Sistemi gereği ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır.

“Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 08/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 23 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.”

Eşel mobil sistemi adı verilen bu yöntem ile akaryakıt zamlarının pompa fiyatlarına yansımasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Ancak buna rağmen gelen zamlar pompa fiyatına yansıyor.

Döviz kurlarındaki yükselme ile beraber yeni zamların gelmesi de bekleniyor.

Kullanıcıları oldukça etkileyen bu zamlar neticesinde özellikle L.P.G ve Benzin arasında fark kalmaması nedeniyle kullanıcıların önümüzdeki dönemde L.P.G tercih etmeyecekleri söylentiler arasında.

Önümüzdeki günlerde gelebilecek zamlar neticesinde benzin litresi 10 liraya kadar çıkacak gibi görünüyor.

Motorine Zam

Umarız ki yakın zamanda zam haberlerinden ziyade indirim haberlerini sizler için düzenlemiş oluruz.

50 litre deposu olan bir otomobil için bir depo yakıt alımında ödenmesi gereken fark; 16TL olarak hesaplanabilir.

Elbette bu durum pek çok ticari sektörü ve dolayısıyla ürün fiyatlarını da etkileyecektir.

Motorine Zam

Bir tır, kamyon, ticari araçlardan her hangi biri olması durumunda kat be kat fazla mazot tüketim farkını ödemek durumunda kalacaktır.

İkinci El Dizel Otomobil İlanları

TRİNK SAT!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here