Marc Marquez 2022 MotoGP İçin Farklı Antrenman Tarzına Geçti… 

Marc Marquez, motosiklet yarışlarının zirvesi olan MotoGP’de birincilik için yarışan bir Red Bull sporcusudur. MotoGP, Formula 1’in eşdeğeridir fakat dört yerine iki tekerlek üzerinde oldukça tehlikeli ve aksiyon dolu sahneler karşımıza çıkmaktadır. Bu, çok daha az korumayla, bir virajdan diğerine geçiş yapmak ve Formula 1 sürücülerinin arabalarında alamayacakları riskleri alan büyüleyici bir spordur. Virajlarda dizlerin yere değmesine müsaade edecek kadar açı vermek ve asfaltla temas etmek, MotoGP sürücülerinin tam olarak yapmak istediği hareketlerdir. Sıfır korku, maksimum cesaret!

Marc Marquez 2022 MotoGP Ne Yapıyor? Marc Marquez 2022 MotoGP

İspanyol profesyonel motosiklet yarışçısı Marc Marquez, şimdiye kadarki en genç MotoGP şampiyonu ve akıllara durgunluk veren sekiz Dünya Şampiyonası şampiyonluğuna sahip olan bir efsanedir. Küçük yaşta başlayan kariyeri, motosiklet dünyasının en yeteneklilerinden biri olduğunu kanıtlamıştır. Henüz dört yaşındayken motosiklet sürmeye başlayan Marc Marquez, yaşı ilerledikçe sahip olduğu yeteneğini geliştirdi. Hızla 125cc sınıfındaki motosiklet modellerini sürmeye başladı ve geleceğin şampiyonu olacağına dair işaretleri göstermeye başladı.

Marquez motosiklet ömrü boyunca birkaç kaza geçirdi ve dokuz canlı kedi gibi her seferinde kurtulmayı başardı. Tabii ki de bu kazalar oldukça ölümcül ve tehlikeli gibi gelse de başarılı motoGP yarışçısı Marc Marquez’in işinin bir parçasıdır. Marquez, 2013 yılında bir MotoGP yarışını kazanan en genç sürücü olduğu ve art arda üç podyum bitişi elde eden en genç sürücü olduğu iddiasıyla tarih yazdı. O yılın Kasım ayında Marquez, en genç MotoGP şampiyonu olarak şok etkisi yarattı. Yarış botlarını ve tulumunu çıkarıp, kariyerini sonlandırmadı. Böylece inanılmaz kariyeri boyunca sekiz Dünya Şampiyonası şampiyonluğu elde ederek önümüzdeki birkaç yıl boyunca MotoGP dünyasına hakim oldu. 2020 sezonuna yeniden şampiyonluk kazanan bir rakip olarak giren Marquez, ilk yarışta humerus kemiğinde bir kırılma yaşadı. Bu da sezonun geri kalanında tedavisine önem vermesi gerektiğine önem verdi. Artarda gelen Üç ameliyattan sonra nihayet 2022 MotoGP sezonunda yarışmaya hazırlanabiliyor.

93 Numaralı MotoGP Yarışçısı Marc Marquez’in 2022 Sezonuna Hazırlanması

Ekim 2021’de Portekiz GP’si için arazi eğitimi sırasında bir düşüş, Repsol Honda Takımının zorlu ve talihsiz bir sürece girmesine yol açtı. Sürücüye çift görme olarak da bilinen diplopi teşhisi konulur. Göz doktoru Dr. Sanchez Dalmau, Marquez’in “sağ üst eğik kası ile dördüncü sağ sinirde felç” olduğunu doğruladı. Vizyonunun sürekli olarak değerlendirilebilmesi ve tedavi edilebilmesi için Dr. Dalmau ile bir dizi ziyaret yapmak ve mesai harcamak zorunda kaldı. Bu incelemeler, düşüşünden bu yana kontrol edilmektedir ve ilerleme iyi gitmektedir. Ayrıca yapılan açıklamalara göre Marc Marquez birkaç hafta daha tedavi planıyla devam edecektir. Neyse ki bu tedavi planı onu 2022 sezonuna beden eğitimi ile hazırlamaktan alıkoymuyor ve ameliyat gerekmeyeceğine dair güçlü bir umut var. Beden eğitimi sadece jimnastik çalışmasıyla sınırlandırıldı ve henüz bir motosiklet sürüşüne geri dönmesine izin verilmiyor. Marc Marquez 2022 MotoGP

Dolayısıyla burada Marquez için tehlikede olan çok şey var. Açıkça görülüyor ki Repsol Honda, yıldız sürücülerine sadık kalmak istiyor fakat şu anda Malezya’da sezonun ilk testine katılmaya hazır olması pek olası görünmüyor. Şubat başında yedek sürücü için seçeneklerini değerlendirecekler. MotoGP’nin münhasır ticari ve TV hak sahibinin Malezya hükümetiyle, MotoGP padokunu, Formula 1’in bugünlerde nasıl çalıştığına benzer şekilde, MotoGP ekiplerine ve personeline tahsis edilen belirli otellerle izolede olacaklarına dair bir anlaşması var. Bununla birlikte buna rağmen, Covid-19’un çok yeni olmayan Omicron varyantı dünyayı dolaşırken, testin yeşil ışık yakıp yakmayacağını hala göreceğiz.

Marquez de dahil olmak üzere takımlarıyla 2022 sezonunun ötesine geçen sözleşmelerinde sadece üç sürücü var. Bu yüzden büyük bir yıl olacak. Repsol Honda, 2022 sezonunda yer almak için yeterince forma giremezse, Marquez için olası bir yedek ararken, gözler baskın takım arkadaşı Pol Espagaro üzerine çevrildi. Repsol Honda ile anlaşmakta pek iyi vakit geçirmedi ve takımdaki ilk sezonunu 12. sırada bitirdi. Ancak Marquez 2022’de her zamanki gibi geri dönerse ve Repsol Honda 2023’te Joan Mir’i almaya karar verirse Pol Espagaro elenebilir. Şimdilik 2024 yılına kadar sözleşmesi sayesinde güvende fakat fiziksel durumunu ve güvenini kazanma yollarına geri döndürmek için kat etmesi gereken çok uzun bir yol var. Elinden gelenin en iyisini yapacağına şüphe yok. Marquez, yıldız kariyeri boyunca sayısız kaza geçirdi ve her seferinde savaşarak geri döndü. En son aldığı yaraların üstesinden gelebilirse, Marquez’in de başarabileceğini garanti edebilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

Motor Sporları Haberleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here