Mikro Otomobil Sınıfının En Şirini FMR TG 500 Satışta! Yorucu şehir hayatı küreselleşmenin artmasıyla çok daha kalabalıklaşıyor. Özellikle trafikte büyük araçlarımızla büyük bir yer kaplıyor olmamız bazen bizi çileden çıkarıyor. Bu durumlarda aracınızın FMR TG 500 şehir otomobili olma durumu ön plana çıkıyor. Bu kalabalık bundan 50-60 yıl önce de varmış ki otomobil üreticileri şehir otomobilleri üretmeye başlamış. Buna en büyük örnek bir dönem BMW’yi batma eşiğinde kurtaran ve sürümden kazanmasını sağlayan BMW İsetta verilebilir. Şimdi de gündeme satışa çıkması ile gelen efsanevi mikro otomobil FMR TG 500 geldi. Detayları inceleyelim.

Tasarım Harikası Otomobil Açık Artırma İle Satılacak

Tasarım harikası olduğunu aracın minik bir şasi üzerinde bu kadar etkileyici detayların sığdırılmış olmasından anlayabilirsiniz. Hiç kuşku yok ki bu otomobil herkesin sahip olmak isteyeceği türden. Bu tarz otomobiller günümüzde de aktif olarak kullanılıyor. Eskiden daha çok kullanıldığını da ayrıca hatırlamak lazım. Çünkü günümüzde gelişen otomobil sektörü büyük araçları ve uzay tasarımlarını geliştirmek konusunda çok daha ileri seviyeye ulaşmış durumda. Görüyoruz ki tasarım konusunda ilham hala geçmişe dönük bir şekilde sürüyor.

Bu tarz otomobile sahip olmak istiyorsanız konfor sizin için ikinci planda olmalı. Çünkü bu araçların üretim amacı trafikte daha rahat hareket etmek içindir. Rahat hareket etmek bu otomobiller ile çok kolay ve üstüne üstlük FMR TG 500 modeli ait olduğu segmentin en hızlı aracı olarak biliniyor. Trafikte az yer kaplamak ve hızlı olmak her sürücünün istediği bir şeydir.

FMR TG 500

Araç 1958 yılında üretim aşamasında  Fahrzeug- und Maschinenbau GmbH, Regensburg (FMR)  tarafından Messerschmit KR 200 şasisi üzerine inşa edildi. Üzerine inşa etmek için referans olan otomobil 3 tekerlekliydi. Ancak dönüşüm FMR TG 500 İÇİN dört tekerlek üzerine oldu. Dar gövdeye sahip otomobil şeffaf akrilik, bir baloncuğu andıran kabin, düşük duruş ve doğrudan direksiyon olmak üzere özelliklere sahipti.

FMR TG 500

Motor olarak 494 cc olan ve 21 beygir gücüne sahip iki silindirli bir motor kullanıldı. Bu motor ile 100km/s hıza 30 saniye içinde çıkan otomobil segmentin en hızlısı olarak biliniyor. Ortalama hızı ise 125 km/s dir.

FMR TG 500

Kendisi Küçük Ama Fiyatı Değil 

Dört ileri şanzıman kullanılan otomobilde iki kişinin oturabileceği şekilde bir tasarı yapılmış. Şirin gözüken pörtlek farlar ile 125.000-165.000 dolar arası bir fiyata bu araca sahip olabilirsiniz. Açık artırma RM Sotheby tarafından yapılıyor. Bu otomobilden Dünya da sadece 150 adet var. Siz bu otomobile sahip olmak ister miydiniz?

Küçük Arabalar

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here