Alınan son kararlara göre; Mazda 5 Yıl İçinde DPi Yarışlarından Çekiliyor! Son beş yıldır Mazda, Kuzey Amerika’daki en üst düzey prototip yarışları olan DPi kategorisinde IMSA Weathertech Spor Otomobil Şampiyonası’na katılmaktadır. Mazda, Daytona’daki en son yarış olan Rolex 24’te üçüncü oldu fakat hedeflerini tabandan gelen yarışları yetiştirmek ve MX-5 kupasında başarılı olmak için değiştirdi.

Mazda 5 Yıl DPİ Yarışlarından Çekiliyor!
#55 Mazda Team Joest Mazda DPi

Mazda’nın yarışlardan geri çekilme kararı oldukça beklenilen bir haberdir. Ekim 2020’de Mazda, 2021 IMSA bütçelerini azaltacaklarını ve önceki yıllara göre tek bir araç tipinde çalışacaklarını duyurmuştur. Mazda’nın yarışlar için bütçesini azaltmak istemesi, başka hedefleri olduğunu göstermektedir. Şirket uzun süreler ayrılık, bütçe daraltma konularına önem verme ve DPi yarışlarından ayrılacağını dile getirmektedir. Fakat şirketin uzun vadeli planladığı ayrılık, Covid-19 sürecinden dolayı erken tarihe çekilmiştir. Mazda Kuzey Amerika Operasyonları Başkanı ve CEO’su Masahiro Moro, “Mazda’nın yarışlarda uzun bir geçmişi var ve yakın zamanda 2020 sezonunda birkaç DPi zaferi ve podyum bitirişleri ekledi. Bu, ‘asla meydan okumayı bırakma’ ruhumuza ve mottomuza bir övgüdür, “” Dedi. Ayrıca IMSA Başkanı olmadan önce Mazda’nın motor sporları direktörü olan John Doonan, “Mazda, IMSA tarihinin en çok kazanan üreticilerinden biridir, en yüksek IMSA yarışmasında 200’den fazla galibiyet ve 2021 WeatherTech Şampiyonası sezonunun dengesi aracılığıyla bu toplama ekleme potansiyeline sahiptir” dedi. Mazda 5 Yıl İçinde DPİ Yarışlarından Çekiliyor!

Mazda’nın başarılı kariyer yolculuğu ve motor sporlarındaki tutumu oldukça önemlidir. Fakat şirketin, oldukça başarılı olduğu kategoriyi bırakıp, başka yarışla kategorilerine ve yarış sektörlerine girmek istemesi, fanları tarafından tepki almıştır. Mazda 5 Yıl İçinde DPi Yarışlarından Çekiliyor! Belki de yeni kategorilerden alacağı sonuçların ardından geri dönecektir.

 İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Mazda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here