Honda Spacy Alpha incelemesi yaparken aklımda kalan en önemli özelliği; motosikletin, kullanıcıya güvenlik duygusunu aşılamasıdır. Honda Spacy Alpha, kargo şirketlerinin ve kuryelerin tercih ettiği modellerin başında gelmektedir. Honda Spacy Alpha özellikle şehir içi sürüşler için üretilip, satışa sunulmuştur. Bu scooter’ın en büyük avantajları; yüksek parça kalitesi, güvenilir hissettirmesi, konforu ve düşük işletim maliyetlerine sahip olmasıdır.

Şehir içinde yeterli mi?Honda Spacy Alpha İncelemesi

Honda Spacy Alpha şehir içi sürüşlerde oldukça yeterli olmaktadır. Hali hazırda bu sorunun cevabı, birçok kuryenin Spacy’i tercih etmesinden de anlaşılmaktadır. Honda Spacy Alpha 108 cc, hava soğutmalı, tek silindirli, 6.4 beygir, 9.2 Nm tork ve CVT şanzımana sahiptir. Japon markası olan scooter, 104 kilogram ağırlığında olmasından dolayı son derece akışkan sürüşe ve kolay kullanıma sahiptir. Yeni başlayanlar ve şehir içi odaklı sürüşler için en avantajlı motosiklet/scooterlardan biridir. Ayrıca programlanmış yakıt enjeksyonu sayesinde düşük yakıt tüketimi sağlamaktadır. Scooter ortalama olarak 100km/s’de 1.8-2.3 litre arasında yakmaktadır. Spacy Alpha’nın üzerinde standart olarak gelen Iddle Stop özelliği sayesinde ışıklarda ve kısa süreli duraksamalarda stop etmektedir. En önemli özelliği ise üzerinde gelen kombine fren sistemidir. Kombine fren sistemi sayesinde daha etkili frenlere sahip olunmaktadır.

TasarımHonda Spacy Alpha İncelemesi

Honda Spacy Alpha incelemesi yaparken en az ilgilendiğim konu tasarımı oldu. Fakat scooter’ın incelemesi bittikten sonra aklımı en çok kurcalayan konu da tasarımı oldu. Sele altındaki bagajı sayesinde market poşetlerimizi, yağmurluk, çanta ve kask taşıma problemlerinden kurtulabiliyoruz. Honda Spacy Alpha’nın gösterge paneli de genel tasarımı kadar sade ve amaca yöneliktir. Maalesef ki Honda Spacy Alpha sürüşü, hissiyatı ve dayanıklılığına rağmen etkili bir tasarıma sahip değildir. “Kurye scooterı, şehir içinde pratiklik olsun diye tasarlanmış” gibi cümleleri son derece yanlıştır. Şubat 2021 güncel fiyatı 21.200 TL olan Alpha’nın tasarımı da insanı etkilemek zorundadır. Honda Spacy Alpha incelemesi için sürdüğüm sırada oldukça zevk aldığımı söyleyebilirim. Honda Spacy Alpha şehir içinde pratiklik, sorunsuz ulaşım ve düşük işletim maliyetine sahip olmak isteyen kişilere hitap etmektedir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here