LG Energy Solution, 2023 yılında Tesla’nın elektrikli araçları için gelişmiş pil hücreleri üretmeyi hedefliyor. Koreli pil üreticisi geçen hafta Koreli gazetecilere, elektrikli araçlar ve enerji depolama sistemleri için pil hücreleri üreteceğini, ABD’li ve küresel müşterilere ve yeni kurulan şirketlere hizmet verecek bir ABD fabrikası kurmayı planladığını söyledi. Fakat iddialara göre Tesla’nın, LG’nin tedarik zincirindeki rolünü Çin’in ötesine genişletecek bir anlaşmayı henüz kabul etmediğini söylenmektedir. Yine de LG, Tesla için yeni pil üretmeyi hedefliyor.

Eylül ayında Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, şirket içinde yeni hücreler geliştirmek için iddialı bir plan duyurdu. Koreli tedarikçinin, LG Chem’in bir birimi, 4680 geniş formatlı silindirik hücre denilen pil hücreleri için numuneler yaptığı konuşulmaktadır. Fakat Konuya aşina olan insanlar, teknolojik engellerle ve üretimi büyütmenin zorluğuyla karşı karşıya olduğunu söylendi. LG, ABD’deki yeni fabrikasında 4680 hücre üretmeyi planlamaktadır. Teknoloji uzmanları, LG’nin hiçbir zaman bu kadar geniş formatlı silindirik hücreleri seri olarak üretmediğini söylese de LG’nin pil kapasitesini artırabilecek güçte bir şirket olduğunu da sözlerine eklediler.

LG, Tesla için Yeni Pil Üretmeyi Tesla’nın şimdilik Çin’de üretilen Model 3 ve Model Y araçlarında kullanılan 2170 hücre siparişlerini keskin bir şekilde artırsa da LG’nin henüz geliştirme aşamasında olan 4680 hücreleri için Tesla’dan henüz sipariş almadığı açıklandı. Tesla’nın Eylül ayında yeni 4680 pil hücrelerini geliştirme planı, üretim maliyetlerini düşürmek, pil performansını iyileştirmek ve sürüş menzilini artırmak anlamına gelmektedir. Bu proje, Tesla’nın dünya çapında elektrikli araç üretimini önemli ölçüde artırmasına ve liderliğini korumasına yardımcı olacaktır. Şu anda Koreli şirket tarafından küçük boyutlu piller üretilse de LG; Tesla için yeni pil üretmeyi hedefliyor. Gelecek aylarda şirketlerin daha büyük ve ortak projelerini göreceğiz.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here