ABD ve Daimler’den 1.5 Milyar Dolarlık emisyon anlaşması! Alman otomobil üreticisi Daimler, ABD’deki dizel araç sorunu konusunda cezasını kabul etti. Daimler, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 250.000 dizel aracının aşırı emisyon kirliliğine yol açtığını  ve araçlarda gizli yazılım kullandığını kabul etti. ABD Hükümeti’nin soruşturmasını çözmek için yaptığı 1.5 milyar dolarlık uzlaşmayı onayladı.

ABD ve Daimlerden 1.5 Milyar DolarlıkEylül ayında açıklanan ABD Adalet Bakanlığı ve California Hava Kaynakları Kurulu ile yapılan anlaşma, Temiz Hava Yasası kapsamında 875 milyon dolarlık hukuki ceza, 70 milyon dolarlık ek ceza ve kirletici araçları tamir etmek ve aşırı emisyonları dengelemek için 546 milyon dolar içermektedir. ABD Bölge Yargıcı Emmet G. Sullivan, verilen cezanın Kaliforniya’daki yerleşim yeri için adil, makul ve kamu yararına olduğunu nitelendirdi. Ayrıca çözüm görüşmelerinin üç yıldan fazla sürdüğünü belirtti. Anlaşmanın bir parçası olarak Daimler, California’ya 285.6 milyon $ ödeyecektir. Adalet Bakanlığı, anlaşmanın Daimler’in tüketicilere hiçbir ücret ödemeden yaklaşık 250.000 aracı tamir edeceğini kapsadığını açıkladı. Ayrıca Daimler araçlarının oluşturduğu, aşırı hava kirliliğini tam olarak ele alacağını söyledi.

Volkswagen, 2015 yılında 580.000 ABD aracına aşırı emisyon yaymalarına izin veren gizli yazılımlar kurduğunu itiraf etmiştir. Bu yüzden 2015 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri’nde dizel araçlar incelemeye alınmaktadır. 2019’da Daimler, Almanya’da dizel emisyon düzenlemelerini ihlal ettiği için 1.03 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etti. Ayrıca hem Volkswagen hem de Daimler, ABD dizel binek araçlarının satışını durdurdu. Sonuç olarak ABD ve Daimler’den 1.5 Milyar Dolarlık emisyon anlaşması onaylanmıştır.

İkinci El Mercedes İlanları

İkinci El Volkswagen İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here