Lassa, Lastik Alırken Bunlara Dikkat Edin Diyor!

0
1490

Lastik seçimi pek çok açıdan önemsenmelidir…

Oto lastik seçimi konusu, araç sahiplerinin çok önemsediği konu başlıklarından biri. Doğru araç lastiğini seçmek, sürücüye daha konforlu, daha güvenli bir sürüş imkanı sunarken, oto lastiğin ömrünü de uzatıyor. Yani aracınız için en doğru lastiği seçerek oto lastik ömrünü uzatmak için de önemli doğru karar almış oluyorsunuz. 

 

Oto lastik kullanımında lastik yenileme zamanını takip etmek, bakımları ihmal etmemek ve mevsimine göre lastik kullanmak çok önemli. Peki lastik alırken nelere dikkat etmeli? Lassa uzmanlarına göre lastik seçiminde bazı detaylara dikkat etmek hayati önem taşıyor. 

 

Lastik Satın Alırken Bunlara Dikkat Edin!

Oto lastik konusu, en az aracın kendisi kadar önemli. Araç aksamının üzerinde hareket ettiği lastikler, önce güvenlik sonra da performans için yegane etkiyi sunarlar. Bu nedenle de hem ikinci el araç ilanlarını incelerken hem de mevcut aracınızın lastiklerini yenilerken çok özenli olmanız tavsiye edilir. Oto lastik fiyatları kadar lastiklerin sizin aracınıza uygun olup olmadığı, üretim tarihinden sonra ne kadar kullanıldığı ya da ne kadar beklediği, nasıl koşullarda saklandığı gibi detaylar, hem aracınızın motorunun ömrünü uzatmak, hem aracınızın performansını tam olarak yaşayabilmek, hem yakıt tasarrufu yapmak, hem güvenli sürüş hem de lastik masraflarını azaltmak için önemlidir. 

 

Peki, araç lastiği seçiminde neler önemsenmeli?

1. Saklama koşullarını önemseyin. Lastik için üreticinin belirttiği saklama koşullarını göz önüne almanız yararınıza olacaktır.

 

2. Oto lastiklerin son kullanma tarihi olmaz. Çünkü bir oto lastiğin son kullanma tarihi kullanım süresi, kullanım koşulları, aracın motor gücü, yapılan hız, yük taşıma oranı, hava koşulları, zemin koşulları, aracın kullanım biçimi, şanzıman türü gibi pek çok detayla yakından ilgilidir. Hatta aracın park halindeyken beton ya da toprak zeminde beklemesi bile uzun vadede lastik ömrüne etki edebilir. Ancak JATMA yani Japon Otomobil Lastikleri Birliğinin verdiği bilgilere göre ortalama 10 yıl lastik ömrü kuralını göz önüne almakta fayda var. Bu nedenle on yılda bir lastikleri değiştirmek gerekir.

 

3. Satın alacağınız oto lastik için son kullanma tarihi olmaz ama üretim tarihi önemli bir veri sunar. Çünkü örneğin 2 yıl önce üretilmişse lastik, siz onu yaklaşık 8 yıl daha kullanabileceksiniz demektir. 

 

4. Lastik seçerken güvenli noktalardan alışveriş yapmayı ve testleri yapılmış ürünleri seçmeyi önemsemelisiniz. 

 

Aracınıza uygun lastikler için linke tıklayınız: lastik.com.tr

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here