İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre değişen hava şartları nedeniyle bu yıl kış lastiği zorunluluğu 25 Kasım’da başlayacak. Belirtilen tarihten itibaren ticari araçların trafikte kış lastiği kullanması zorunlu tutuluyor. Her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında uygulanan bu kanun için meteorolojik veriler değerlendirildi ve uygulamanın başlangıç tarihi kasım ayına çekildi.

kış lastiği

Aralık ayı ile birlikte başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu, Valilik tarafından 25 Kasım olarak değiştirildi. Ancak kış lastiği kullanımının bitiş tarihi hala 1 Nisan olarak geçerli. Meteoroloji tahminlerine göre yapılan değişikliğin temel sebebi aslında pazar günü İstanbul’da beklenen kar yağışı. Bu sayede hem şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların hem de özel araç kullanıcılarının değişen yol şartlarına hazırlıklı olması sağlanacak.

Yol tutuşunu artırarak can ve mal güvenliğini sağlamaya yardımcı olan kış lastiklerinin doğru hava şartında kullanılması çok önemli. Ancak kış lastiği zorunluluğu hangi araçlarda geçerli sorusu sürücülerin sıklıkla merak ettiği konulardan biri olmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yaptığı düzenlemelere göre 25 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunuyor.

karlı havada sürüş

Özel araçların da yol güvenliği için kış lastiği tercih etmesi oldukça önemli. Bu tür bireysel kullanıcılar için herhangi bir yasal zorunluluk bulunmuyor. Fakat kişilerin can ve mal kaybını en aza indirmek ve trafikteki diğer kullanıcıların hayatını tehlikeye atmamak için belirtilen aylarda mutlaka kış lastiği tercih etmesi öneriliyor.

Kış lastiği alışverişini hala yapmadıysanız arabam garaj’daki seçeneklere göz atmak için tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here