Kia Ceed, Makyajlı Haliyle Türkiye’ye Giriş Yaptı

0
1625

İlk kez 2006’da satışa sunulan Kia Ceed, makyajlanmış üçüncü nesli ile ülkemizde satışa sunuldu.

Ülkemiz pazarına bir çok otomobil ile giriş yapmaya hazırlanan Güney Koreli üretici, Niro ve EV6’dan sonra yenilenmiş Ceed HB modeli ile karşımıza çıktı.

Performans

Otomobil en azından şimdilik tek donanım paketi ile karşımıza çıkıyor. Cool paketinde Ceed, 1.0 litre (998cc) hacmindeki benzinli motor ile karşımıza çıkıyor. 120hp güç üreten ve maksimum 6000rpm çeviren otomobil 200Nm olan doyurucu maksimum torkunu 3500rpm civarında üretiyor. 7 ileri DCT çift kavramalı şanzıman ile donatılan otomobil, 0-100km/h hızlanmasını 11.3 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise 190km/h olarak belirtiliyor.

Boyutlar

Yeni Ceed, 4310mm’lik bir uzunluğa, 1800mm’lik bir genişliğe ve 1447mm yüksekliğe sahip. Dingil mesafesi ise 2650mm olarak veriliyor.

Tüketim

Tüketim değerlerinden bahsedersek Kia, Ceed’in 100 kilometrede ortalama 5.7 litre benzin tükettiğini ve 129g karbondioksit salınımı yaptığını açıklıyor.

Diğer Veriler

5 koltuklu otomobilin kuru ağırlığı 1297kg ve 1416kg ağırlığa kadar yüklenebiliyor. 50 litrelik yakıt deposuna sahip. Bagaj hacminden bahsedersek yeni Ceed, koltuklar normal konumdayken 357 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Koltuklar yatırıldığında ise bu hacim 1253 litreye çıkıyor.

Dış Donanım
Ön Tasarım

Yeni Ceed pek çok güzel donanım ile karşımıza çıkıyor. Öncelikle dış donanımı incelersek 16″ alüminyum alaşım jantlar otomobile hafiflik katıyor. Projeksiyon tipi halojen ön farlar ve Led gündüz farları otomobilin dış aydınlatmasını sağlıyor ve otomatik yanıyorlar. Elektrikli kontrollü ve ısıtmalı yan aynalar kullanıcıya ayar kolaylığı sağlıyor ve buğulanma derdini ortadan kaldırıyor. Otomobil gövde rengi kapı kollarına sahip. Saten siyah radyatör ızgara ve krom çerçeve ön tarafa şıklık katan diğer detaylardan. Arka tarafa geldiğimiz zaman bizi Gövde rengi arka tampon, bir spoiler ve sis farlarına sahip stoplar karşılıyor. Geri park sensöründe de sahip otomobilin bagajını açtığımız zaman bizi lastik bakım kiti (TMK) karşılıyor.

Arka Tasarım
İç Donanım
İç Tasarım

Ceed’in iç donanıma bakarsak deri direksiyon simidi ve vites topuzu görüyoruz. Direksiyon kumandalı vites kulakçıklarına, yükseklik ve derinlik ayarına, multimedya sistemi kumandalarına sahip. Ön konsolda 4,2″ gösterge bilgi ekranı, ve 8″ dokunmatik ekranlı multimedya eğlence sistemi bulunuyor. Bu sistem kabine 6 adet hoparlör ile ses veriyor ve bluetooth bağlantısı ile sesli kontrol edilebiliyor. USB girişi, bardak tutacakları diğer karşımıza çıkan özelliklerden. Otomobil maalesef otomotik bir klimaya sahip değil. Karşımıza manuel bir klima çıkıyor. ISG ( Start & Stop ) sistemi, geri görüş kamerası, aydınlatmalı sürücü ve yolcu makyaj aynası, elektrikli park freni, tek dokunma ile açılıp kapanabilen, sıkışmayı engelleyen ön camlar ve sürüş modları diğer detaylardan. Ayrıca otomobil yükseklik ayarlı, ön kol dayamalı kumaş koltuklara sahip.

Güvenlik Donanımları

Donanımlar içerisinde son olarak otomobilin güvenlik paketine bakarsak bizi hız sabitleyici (Cruise Control), sürücü, ön yolcu, yan ve perde hava yastıkları, uzaktan kumandalı merkezi kilit, çocuk güvenlik kilidi, motor kilitleme sistemi (Immobilizer), HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi), ESC (Elektronik Dengeleme Programı), TPMS (Lastik Basınç İzleme Sistemi) ve ABS karşılıyor.

Fiyat

Makyajlı Kia Ceed, ülkemizde 519.900 TL anahtar teslim fiyatı ile satışta. Vergiler hariç fiyatı ise 244.050 TL.

İkinci el Kia Ceed modellerini buradan inceleyebilirsiniz. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here