Hyundai Ve Kia 210 Milyon Dolar Ceza Ödemeyi Kabul Etti

0
921

Hyundai ve Kia, motor arızasına sahip 1 milyondan fazla aracı geri çağırmak için çok yavaş hareket ettikleri için para cezaları aldı. Ve güvenlik iyileştirmeleri için 137 milyon dolar ödemek zorunda kaldılar. Üç yıldır süren soruşturmanın sonuçları cuma günü açıklandı. Birden fazla modelin geri çağırılmasını içeren geri çağırma çok ses getirmişti.

 

Hyundai Ve Kia Geri Çağrısı

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) geçtiğimiz günlerde kararını açıkladı. Theta II motoruyla donatılmış 1,6 milyondan fazla etkilenen aracın geri çağrılması için Hyundai ve Kia 210 milyon $ tutarında ceza aldı. Şirketler 2017 yılı içerisinde ABD ve Kanada’da yaklaşık 1.7 milyon aracını geri çağırmıştı. Hatta bu karar çok ses getirmişti. 2017 yılının da en büyük geri çağırma vakalarından birisi olmuştu. 

Karatfa, şirketin 2011-2014 Hyundai Sonata ve Santa Fe modellerinin problemli belirtildi. Bunun yanı sıra Kia Sorento, Optima ve Sportage muadillerinde kurulan Theta II 4 silindirli motoruyla ilgili de bir problem olduğu belirtilmiş. NHTSA, Hyundai ve Kia’nın motor sorunlarını çözmek için gerekli çabayı göstermediği ve geri çağırma konusunda çok yavaş hareket ettiğini iddia etti. 

Kia, ABD’nin iddialarını yalanladı. Ancak cuma günü, uzun süreli bir hukuk mücadelesinden kaçınmak istediğini söyledi. Şirket yaptığı açıklamada, “Dikkatimizi geri çağırma yönetimi süreçlerimizi geliştirmeye ve iyileştirmeye yönlendirebildiğimiz için mutluyuz. Ve önceliğimiz müşterilerimiz için işleri doğru yapmak” dedi.

Hyundai ve Kia

Son Durum

Hyundai, ABD merkezli yeni bir güvenlik ve test tesisi içeren gelişmiş güvenlik programları için 54 milyon dolarlık bir ceza ödeyecek. Ve 40 milyon dolar yeni tesisler için harcayacak. NHTSA, şirketin anlaşmanın şartlarını yerine getirmesi halinde 46 milyon dolarlık ek bir cezayı ertelemeyi kabul etti. Kia’nın cezası 27 milyon dolarlık bir para cezası ve güvenlik iyileştirmelerine yönelik 16 milyon dolarlık bir yatırım gerekliliğini içeriyor. NHTSA ayrıca, Kia’nın anlaşmayı başarıyla tamamlamasına kadar 27 milyon dolarlık cezadan feragat edecek.

Hyundai’nin Kuzey Amerika emniyet müdürü Brian Latouf yaptığı açıklamada, müşteri güvenliği en yüksek önceliğimizdir. Ve potansiyel güvenlik endişelerine yanıtımızı geliştirmek için acil önlem alıyoruz ”dedi. “ABD Ulaştırma Bakanlığı ve NHTSA ile işbirliğine dayalı bir ilişkiye değer veriyoruz. Tabiki de potansiyel güvenlik sorunlarını proaktif olarak belirlemek ve ele almak için yakın çalışmaya devam edeceğiz. Sınıfının en iyisi bir ABD güvenlik ofisine kendimizi adadık, dedi.

Üç yılın ardından gelen kararlar Hyundai ve Kia için zor bir süreç olsa da gelişim için güzel bir fırsat. Umarız ki sorunsuz bir şekilde araçların devamlılığı sağlanır.

Hyundai ve Kia

 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here