Honda ve Sony Ortak Oluyor! Yeni Bir Marka Geliyor

0
1274
Honda ve Sony İş birliğinde

Honda, bildiğiniz gibi Japonya’nın ve tüm dünyanın gözdesi bir otomotiv markasıdır. Ayrıca Honda kalitesiyle ve sağlamlığıyla tüm dünyada en çok satan otomobil markaları arasına girmiştir. Ek olarak motosiklet dünyasında ise günümüzde en büyük Pazar payına sahip markalardan birisidir. 2017 yılında tam tamına 26 bin 421 adet satış yaparak rekor kırmıştı. Ardından ise 2018 yılında 28 bin 661 adet satış yaparak, yeni bir rekora imza atmıştı. Honda ve Sony önümüzdeki yıllarda satış rekorları kıracağı hiç şüphesiz.

Teknoloji Devi Sony İle İş Birliği

Sony ve honda Ortak Çalışması

Son yıllarda ise artan elektrikli araçlara çok fazla ayak uydurulamadı. Bu yüzden de Honda ve Sony yeni bir ortaklığa adım attı. Otomobiller son yıllarda daha teknolojik hale geliyor. Bu teknolojiye ayak uyduramayan firmalar ise birçok farklı teknoloji şirketiyle anlaşmalar yapıyor. Sony markası aslen teknoloji konusunda tüm dünyada en çok satılan markalardan birisidir. Telefon, televizyon, konsol, video oyun, sektörlerinde çok başarılıdır. Aynı zamanda ise otonom araçlar tasarlar. 2021 yılında Sony yalnızca bir oyun konsolundan 17 milyon gibi çılgın bir satış rakamı yakaladı. 2022 yılının ilk çeyreğinde ise yine 3.9 milyon adet satış yapmayı başardı.

Honda ve Sony Ortaklığı

Honda sony Konsept aracı

Teknolojisini otonom araçlar konusunda geliştirmek isteyen Sony markası, Honda’dan yardım istedi. Böylece teknoloji firmalarının lideri Sony ve Araç üretiminin lideri Honda arasındaki ortaklık çok önemli gözüküyor. Honda ve Sony güçlerini birleştirdiklerinde ortaya neler çıkacağı merak konusu.

2021 yılının mart ayında bu ortaklığa karar veren firmalar nihayet bir adım attı. Ortak bir marka yaratmayı planlayan bu firmaların tamamen anlaşmaya vardıkları iletildi. Sony patronu Kenichiro Yoshida, şu ifadeleri kullandı: “Partnerimiz ile bu ortaklığın bağımsız bir marka olması gerektiği fikri üzerinde ortak bir anlaşmaya vardık” dedi. Daha fazla detay vermeyen Kenichiro, sessiz kalmayı tercih etti.

Daha önce yapılan açıklamalarda ilk ortak aracın 2025 yılında piyasaya sürüleceği aktarılmıştı. Elektrikli araçların üretiminden Honda markası sorumluyken, Sony ise aracın teknolojisi üzerine çalışmalar gerçekleştirecek.

Honda Sony Ortaklığı

Sony’nin şimdiye kadar ürettiği konsept araçlarına benzer bir araç olup, olmayacağı merak konusu. Fakat bu konsept araçların bir hayli ilgi çektiği görülüyor. Çünkü Sony’nin geliştirdiği araçlarda; Bosch, Magna, Continental, Nvidia, Qualcomm gibi teknolojinin ve otomotiv dünyasının devleri bir araya geliyor. İleride ortaya çıkacak olan ortak markanın ürününü sizlere detaylarıyla aktaracağız.

İkinci El Honda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here