Günsel B9 Londra Elektrikli Araçlar (EV) Fuarına Katıldı!

Londra’da görücüye çıkan, GÜNSEL B9, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ilk yerli otomobili olma özelliğini taşıyor. Yüzde yüz elektrikli bir otomobil olan GÜNSEL B9, Londra’da, Elektrikli Araçlar Fuarı’nda (London Ev Show) 14- 16 Aralık 2021 tarihlerinde sergilendi.

Günsel B9

GÜNSEL için çalışmalar 2016 yılında, Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde oluşturulan “Yakın Doğu Oluşumunda başlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin başkentinde düzenlenen Elektrikli Araçlar Fuarı’nda, KKTC’nin ilk yerli otomobili olan tamamen elektrikli üretilen GÜNSEL B9 tanıtıldı. Dünyaca ünlü elektrikli otomobil markası Tesla’nın hemen karşı standında, Fuar alanının girişinde konumlanan GÜNSEL B9 otomobil severler ile buluştu.

12016 Yılında “Yakın Doğu Oluşumu” Girişimi İle Günsel’in Çalışmalarına Başlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bulunan Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve Günsel Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, GÜNSEL B9’un için KKTC’ne, Türkiye’ye ve Türki Cumhuriyetlere faydalı olacak ve yepyeni fırsatlar sunacak bir çalışma olduğuna değindi.

Üniversite bünyesindeki “Yakın Doğu Oluşumu” girişimiyle geliştirilerek üretilen teknoloji hakkında açıklama yapan Günsel, 200’ün üzerinde mühendis ve tasarımcının 5 yıllık uğraşların neticesinde hayata geçirilen Günsel’in pek çok parçasının Türkiye’deki tedarikçilerden sağlandığını ve 40’ın üzerinde ülkeden 800 tedarikçi ile çalışıldığını belirtti.

2İlgi, Günsel B9 İçin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Üzerinde

Elektrikli otomobillerin geliştirilmesi ve üretilmesi süreçlerinin dünya genelinde hız kazandığı bir dönemde; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de GNSEL B9 ile sürece dâhil oldu.

GÜNSEL B9, 2022 yılının son çeyreğinde KKTC’nin Başkenti Lefkoşa’da,  Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde kurulan Tekno Park bünyesinde seri şekilde üretilmesinin planlanıyor. Günsel, “KKTC olarak, tüketen değil üreten olarak dünyaya katma değer yaratan bir ülke olmayı hedefledik.” dedi.

Yerel otomobil çalışmalarında elle edilen başarıdan dolayı dünyanın ilgisini çektiklerini dile getiren Günsel, 20 bin araç üreterek piyasaya sunacaklarını ardından da talebe ve pazarın ihtiyaçlarına göre bu sayıyı artırmayı planladıklarını ifade etti.

Günsel, “Günsel’in tasarımı, mühendisliği tamamen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve Türk dünyasına aittir.” diye konuştu.

3GÜNSEL B9’un Öne Çıkan Özellikleri

140 KW güce sahip elektrikli otomobil, saatte azami 150 kilometre hız ile gidebiliyor. 52.5 kilovatsaat bataryaya sahip olan GÜNSEL B9’un, 350 km sürüş menzili bulunuyor. Ayrıca otomobil, 30 dakikada şarj oluyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Günsel B9 Günsel B9

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here