Genesis X Speedium Coupe Konseptiyle Tanışın

0
1664
Genesis X Speedium Coupe, siyah renk, önden görünüm

Genesis X Speedium Coupe tüm ihtişamıyla New York Motor Show 2022’de gözler önüne çıktı. Hyundai’nin lüks otomotiv bölümü olan Genesis ilginç bir kavramsal model sunmaya karar verdi. Bunun için de bu yeni konsepti tasarladı. Genesis House New York’ta sergilenen konsept otomobil, adeta Kore markasının geleceğinin ön izlemesi. Ayrıca 2030 yılına kadar %100 elektrikli bir marka olmak isteyen Genesis için birden fazla anlam içeriyor. 

Genesis’in yepyeni konsept modeli sayesinde yeni nesil elektrikli arabalar hakkında bilgi toplamak mümkün. Piyasaya iddialı bir giriş yapacak olan Koreli marka Genesis X Speedium Coupe konseptinin Genesis’in DNA’sını barındırdığını söylüyor. Ancak daha da fazlasını barındırdığını da ekliyor. Otomobil markasına göre bu yeni Genesis lüks elektrikli otomobil pazarında önemli bir oyuncu olacak.

Şık ve Sportif Dış Tasarımıyla Genesis X Speedium Coupe

Genesis X Speedium Coupe, siyah renk, yandan görünüm

Yeni konsepte özel olarak yapılan tasarımda ‘serbest stil’ benimsenmiş.  ‘Atletik Zerafet’ olarak da adlandırılan bu dinamik ve şık tasarım New Yorkluların da oldukça dikkatini çekmeyi başardı. Şirkete göre bu tasarım aynı zamanda zamansızlığın bir temsili. Speedium adı da Genesis’in gücünü vurguluyor. Yani bir nevi Genesis ile yapılacak sürüşlerin duygusal değerinin elektrifikasyon çağındaki gücüne inancın bir göstergesi. 

Tasarımının güzelliğiyle dikkatlerden kaçamayacak olan bu yeni nesil sedan geleneklerine bağlı olsa da bir fütürist. Aracın ön kısmında iki şerit LED ışıktan oluşan optik gruplar yer alıyor. Bu sayede ön kısma dinamik bir hava geliyor. Üstelik bu LED ışıkların etkisi ön tekerleklere kadar uzanıyor.  Genesis X Speedium Coupe’nin bu ışıkları farlarla entegre çalışıyor.

Zarif Arka Kısmıyla Konsept Otomobil

Genesis X Speedium Coupe, siyah renk, arkadan görünüm

Aracın arka kısmında ‘V’ harfi şeklindeki fren lambaları yer alıyor. Bunlar kaportayla mükemmel bir uyum sağlamayı başarmışlar. Ayrıca arka difüzör de aerodinamik üzerinde ne kadar emek olduğunu gösteriyor. Yeni Genesis X Speedium Coupe hakkında henüz tüm bilgiler verilmedi. Hal böyle olunca, elektrikli tahrik sisteminin nasıl çalıştığını da kimse tam olarak bilmiyor. Koreli otomobil markası şimdilik bu konuya açıklık getirmese de yeni konsepte yüklediği anlamlardan üst düzey olacağını anlamak mümkün. Sonuç olarak bu lüks arabayı anlamak geleceği anlamak adına nem arz ediyor. Çünkü bu bir çeşit ön izleme bizler için.

Hyundai Genesis 2.El Modelleri

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here