Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, ABD’de devlet teşvikinden yararlanarak yeni adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay ABD’nin Georgia eyaletindeki Hyundai fabrika inşaatına başladıktan sonra pil fabrikası kurmayı planladığını da açıkladı.

5 Milyar Dolarlık Elektrikli Otomobil Fabrikası 2025 Yılında Açılacak!

Hyundai, 5 milyar dolarlık elektrikli otomobil fabrikasının temellerini attı. Ardından LG Energy Solution ve SK On ile birlikte her biri 35 GWh kapasiteye sahip üç farklı fabrika kurmayı hedeflediğini açıkladı.

Fabrika ABD’nin Devlet Teşviki ile Kurulacak!

ABD’de devlet teşvikiyle fabrikanın ardından yerine getirmesi gereken bir takım yükümlülükleri de beraberinde getirdi. İnşa edilen fabrikada pil malzemelerinin yüzde 40’ı ve bileşenlerinin yüzde 50’si ABD ile serbest ticaret anlaşması olan ülkelerden sağlanacak. Hatta bu oranlar önümüzdeki yıllarda yüzde 80’e kadar yükselecek. Fabrikanın 2025 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Üretimin tamamlanmasıyla Hyundai Ioniq 7 ve Kia EV9 modelleri bu fabrikada üretilecek.

Üçüncü Fabrika 2 Milyar Dolara İnşa Edilecek

hyundai fabrika

Bir diğer yandan Hyundai’nin kuracağı üçüncü pil fabrikasının maliyeti de öğrenildi. Yaklaşık 2 milyar dolara inşa edilecek. 2026 yılının ilk yarısında ise faaliyete geçmesi planlanıyor. Üçüncü fabrika yıllık olarak 20 GWh kapasiteye sahip. Bununla birlikte Hyundai ve Kia’nın tüm elektrikli modellerine uygun pil hücreleri üretilecek.

Sıfır KM Hyundai Ioniq5 Fiyatları ve Paketleri

İkinci El Hyundai Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here