Hyundai’nin Yeni Elektrikli SUV’u Seven Karşınızda!

0
1890
Hyundai'nin Konsept Arabası

Hyundai Motor Company, 17 Kasım’da Amerika’daki AutoMobility LA’da tanıtacağı tamamen elektrikli olan SUV konsepti Seven’in çizim görsellerini paylaştı.

SEVEN, Hyundai’nin elektrikli mobilitedeki gelecekteki tasarımı ve teknolojisinin inovasyonunu simgelemektedir. Hyundai’nin bu yeni konsept, elektrikli araç (BEV) markası IONIQ ailesine dahil olacak. Aynı zamanda yeni SUV hakkında da ipuçları vermekten de kaçınmıyor.

Hyundai Seven Dış Tasarım

Hyundai Seven Dış tasarımHyundai Seven, klasik SUV modellerden biraz daha farklı. Model, oldukça özel bir aerodinamik görünüme sahip. Aynı zamanda model, daha güçlü bir yol tutuş sağlaması için fren soğutma veya düşük sürtünme gereksinimlerine göre açılan ve kapanan entegre “Aktif Hava Kanatlarına olan tekerleklerle donatılmış. Seven’e dışardan baktığımızda Ioniq modelinde de olan Parametrik Piksel ışıkları görüyoruz. Bu ışıklar Ioniq için adeta bir marka kimliği haline geldi.

İç Tasarım

Hyundai Seven İç Tasarım

Hyundai Seven’in iç tasarımında kullanıcılar için normalden daha fazla özgürlük sunan bir alan yaratılmış. Modelin sütunsuz kapıları, iç mekâna giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor. Aynı zamanda da modern bir tavan çizgisi ile de üst sınıf bir ambiyans oluşturuyor. Bu özel konsept markanın gelecekteki otonom mobilite vizyonunu yansıtıyor.

Seven’in aydınlatma mimarisi, IONIQ’in benzersiz tasarım kimliği olan Parametric Pixels tarafından tasarlanmış ve üretilmiştir. Üstelik Seven’in iç tasarımı da yine Hyundai’nin IONIQ 5 ile sergilediği alan derinliğini aileler için çok kullanışlı bir hal alıyor. Birinci sınıf ve kişiselleştirilmiş bir kokpit ve oturma düzeni sunan bu konsept, kullanıcılarına gelecekte üst düzey bir konfor ve aynı şekilde kusursuz bir yolculuk deneyimi sunarak tasarrufu da en üstte tutmayı hedeflemiştir.

E-GMP Platformu Üzerine İnşa Edildi

Elektrikli Hyundai

Hyundai Seven, markanın 2045 yılına kadar hedeflediği karbon nötrlüğüne olan bağlılığını da yansıtıyor. Aynı zamanda Seven, segmentine oldukça farklı bir bakış açısı ve yepyeni tasarım özellikleri de getirmiş. Üstelik otomobil, Hyundai Motor Grubu’nun elektrikli araçlar için özel olarak geliştirdiği E-GMP (Electric-Global Modular Platform) üzerine inşa edilmiş. E-GMP, elektrikli otomobillere, uzun dingil mesafesi üretiyor. Aynı zamanda düz platform zemini ile daha büyük pil kullanımı için avantaj sağlıyor.

Elektrikli konsept otomobil Hyundai Seven, 482 km’nin üzerinde bir menzil sunuyor. Aynı çok yönlü E-GMP platformu sayesinde, araç ultra hızlı şarj özellikleri de sunabiliyor. Son olarak Seven; 350 kW’lık bir şarj cihazıyla, yaklaşık 20 dakikada %10’dan %80’e kadar şarj edilebiliyor.

 Sıfır KM Hyundai Fiyatları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here