Naked segmentindeki motosikletler günümüzde iki kategoriye ayrılmış durumda. Bu kategoriler ise, BMW S 1000 R’ında bulunduğu Super Naked ve Naked olarak isimlendiriliyor. Naked yalnızca daha rahat bir sürüş imkânı sağlarken, Super Naked motosikletler adeta bir korsan gibi otobanda ve şehirde dolaşabiliyor.

S 1000 R, 2019 yılından beri her geçen sene biraz daha iyileştirilerek, satışa sunuluyor. 2022 yılıyla birlikte ise kaslı görüntüsünden feragat ederek, daha performanslı bir motosiklet yaratmaya çalıştıklarını görüyoruz. BMW, ek olarak motor hacmini biraz küçülterek daha ergonomik bir tasarımı ortaya koymuş. BMW, tüm motosikletlerinde oldukça fazla torka veya beygir gücüne odaklanmıyor. Daha çok her performans ölçütünün dengeli dağılmasına dikkat ediyor.

2022 BMW S 1000 R Genel Bakış

2022 BMW S1000R

Bir Super Naked olan BMW S 1000 R, gerçekten tamamen çıplak bir tasarım ile kullanıcılarla buluşuyor. Motor bloğu tamamen açık olan S 1000 R, yanlarında sadece küçük bir sakal ve üst tarafta küçücük bir grenaj ile geliyor.

Ön kısmında ise Naked modellerden alıştığımız gibi büyük bir LED farla birlikte geliyor. Arka kısımda ise sağ yandaki egzoz çıkışı gözümüze çarpıyor. Hafif eğimli koltuğu sayesinde yolculuklarınızda motosiklet ile birleşiyorsunuz. Bu tasarım sayesinde sürücünün bileklerindeki baskı azaltılarak, uzun mesafeli yolculuklarda daha konforlu bir sürüş sağlıyor. Özel olarak oyulmuş yakıt deposu ve diz yerleştirme oyuklarıyla birlikte racing bir motosiklet gibi üstüne yatarak kullanabilirsiniz.

BMW mühendisleri, tamamen karbondan üretilen jantlar sayesinde çok daha hafif bir motosiklet üreterek, toplamda 1.7 kilogram hafifleyen BMW S 1000 R daha dinamik ve performanslı bir makine haline gelmiştir.

Motor ve Performans

BMW S1000R Yol bilgisayarı

S 1000 R, 207 beygir ve 4 silindir bir motor bloğu ile birlikte geliyor. Ayrıca 11.000 devirde toplam 113 Nm tork üretebiliyor. Yani bu süper Naked modelinin gücü yüksek devirlerde karşımıza çıkıyor. Düşük devirlerde sakin bir yolculuk yapabilirken, yüksek devirlerde tam bir canavara dönüşüyor. Maksimum hızı ise 299 km/h olarak ölçülmüştür. Yakıt tüketimi 100km/6,4 litredir.

S 1000 R modelinin güzel özelliklerinden birisi, sürüş yapacağınız ortama ve koşula göre ayarlayabileceğiniz bir mod olabilmesidir. Standart yol, yağmurlu yol modları sayesinde motosikleti her hava koşulunda kusursuz bir şekilde kullanabileceksiniz.

Dinamik sönümleme kontrolüne sahip olan süspansiyonları sayesinde yol koşullarına göre ve motosikletin moduna göre otomatik sertlik derecesini ayarlar. Bu sayede her türlü koşulda en iyi performansı sağlar.

Brembo marka fren kaliperleri ile birlikte 320 mm diskler sayesinde çok kısa mesafede durabiliyor. Bu sayede güven hissiyatını oldukça artırmaktadır.

Motosikletin en beğenilen özelliği hiç şüphesiz tamamen dijital ve modern bir gösterge paneliyle birlikte gelmesidir. Kadranın üst kısmında sürüş modu, benzin göstergesi ve hız göstergesi bulunuyor. Orta kısımda ise büyük bir devir saati bulunuyor. Ek olarak lastik basıncı ve motor sıcaklığına ait bilgiler de yer alıyor.

BMW S 1000 R 2022 Fiyatı Nedir?

BMW S 1000R Yandan görünüm

BMW S 1000 R modelinin, Nisan 2022 itibariyle tavsiye edilen satış fiyatı 403,000₺ olarak belirlenmiş. Peki siz BMW’nin Super Naked modelini nasıl buldunuz? 

BMW S 1000 RR İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here