Garenta MOOV 2 Yılda 2 Milyon Kiralama

0
1367
MOOV

2018 yılının Eylül ayında ilk defa İstanbul’da hizmet vermeye başlayan yeni nesil kiralama uygulaması MOOV hizmet verdiği 2 yılda tam 2 milyon kiralama hizmeti verdi. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar aplikasyon üzerinden kendilerine en yakın aracı bulup kiralayabiliyor. Kullanıcılar seçtikleri aracı kullanacakları kadar kiralayıp ona göre ücretlendiriliyor. Üstelik kullanıcılar işleri bittikten sonra MOOV’ladığı aracı istediği yere bırakabiliyor.

Geleceğin ulaşım modellerinde paylaşımlı araçların önemli bir yeri olacağının altını çizen Garenta Genel Müdürü Emre Ayyıldız; “Uygulaması toplamda 600 bin defa indirilen ve 100 binden fazla kişinin aktif olarak kullandığı hizmetimizle yeni bir rekora imza attık; 2 milyon defa kiralama sayısını geçtik” dedi.

“MOOV verdiği hizmet ile sosyal bir soruna çözüm getirdi”

Uygulamanın pandemi döneminde güvenli ulaşım ihtiyacına efektif bir çözüm olduğu belirten Ayyıldız; “Salgın döneminin başlarında toplu taşıma kullanım oranının yüzde 85’lere varan oranda düştüğünü gördük ve bu dönemde dijital alt yapıyla hayata geçirmiş olduğumuz MOOV hizmetimizle sosyal bir soruna çözüm getirdik. Düzenli olarak dezenfekte ettirdiğimiz araçlarımızla ekstra hiçbir temasa gerek duymadan istenilen süre kadar araç kiralanabiliyor. Salgın döneminde, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günler dikkate alınmazsa salgın öncesi dönemden daha iyi performans gösterdiğimizi söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Paylaşımlı araçların pratik olmasının yanında şehir içi trafiği ve çevre kirliliğini de azalttığını hatırlatan Emre Ayyıldız: “Bugün 1 paylaşımlı aracın aktif olarak kullanılmasıyla 10 araç trafikten çıkmış oluyor. Yapılan araştırmalara göre paylaşımlı araçları tercih edenler, şahsi araçlarıyla seyahat edenlere kıyasla yüzde 11 daha az kilometre yapıyor. 2 milyon defa kullanılan MOOV araçlarıyla 6.2 milyon km daha az yol kat edildi ve böylece bin tonluk CO2 salınımının önüne geçilmiş oldu” ifadelerini kullandı. ifadelerini kullandı ifadelerini kullandı kullandı ifadelerini kullandı.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here