Ford’un online rezervasyon hamlesi büyük avantaj yaratıyor. Bayiliğe adım atmaya gerek yok. Tüketiciler artık yeni araçları tamamen çevrimiçi olarak satın almakla kalmıyor, bazı durumlarda üretim başlamadan önce yeni araçları da rezerve edebiliyor. Bu çevrimiçi ön sipariş yöntemi birkaç yıl önce Tesla tarafından başlatıldı ve ana akıma uyan otomobil üreticileri de bunu uyarladı.

Ford’un Online Rezervasyon Başarısı

Ford, bu konuda belki de bugüne kadar ki en başarılı olanıydı. Salgının geçen yıl yol açtığı o kadar soruna rağmen, Blue Oval üç büyük lansman gerçekleştirmeyi başardı: Ford F-150, Mustang Mach-E ve Bronco Sport. Bronco SUV’un lansmanı önümüzdeki yaza ertelendi.

Bununla birlikte, Ford’un ürün geliştirme başkan yardımcısı Hau Thai-Tang, Automotive News’e verdiği demeçte, bazı teslimat gecikmelerinin herhangi bir yeni araç lansmanı için “çok normal” olduğunu, ancak şirketin yeni çevrimiçi rezervasyon sisteminin daha fazla şeffaflık yarattığını söyledi.

“Çevrimiçi rezervasyonlar yaptığımız ve onları sürecin çok erken safhalarında aldığımız için, bir teslimat tarihini kesin olarak tahmin etme olasılığımız yoktu” diye açıkladı. “Gidişata bağlı olarak zamanı ayarlamak adına müşterilerimize geri dönüş yapmak zorunda kaldık. Genel anlamda şu ana kadarki lansmanlardan çok memnunuz.” Diye de ekledi.

Ford Müşteri Memnuniyetini Ön Planda Tutuyor

Ford’un Online Rezervasyon sürecinde memnuniyeti ön planda tutuyor. Endişeli müşterileri belirsizlikte bırakmak yerine, en azından olan bitenden haberdar ediliyorlar. Bu yeni yöntem yalnızca müşterileri memnun etmekle kalmıyor, aynı zamanda Ford’un kaliteyi sağlamak için ek süre yaratmasına da olanak tanıyor. Ford Explorer ve Lincoln Aviator geçen yıl yaşadığımız talihsizlikler ne yapılmaması gerektiğine dair sert bir ders oldu. Müşteriler ve bayiler, bu SUV’ları rahatsız eden yapım kalitesi sorunlarından dolayı öfkeliydi, Ford’un özellikle F-150  nin nimetlerine  rağmen  tekrar yapmayı göze alamayacağı bir hataydı.

Ford’un Online Rezervasyon Süreci İyi Gidiyor

Sipariş ve rezervasyon sürecini dijitalleştirmenin başka bir faydası daha var: gerçek zamanlı araç verileri. “Artık canlı şekilde bilgi girebildiğimiz araç verilerimiz var, bu nedenle bazı ilk kalite sonuçlarını gerçek zamanlı olarak görebiliyoruz,” dedi. “Şimdiye kadarki hizmetimizde aldığımız sonuçlarda geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl yaklaşık yüzde 45 daha az kalite şikayetleri görüyoruz. Bu da sürecin işe yaradığının bir başka kanıtı.”

Ayrıca Tayland-Tang’ın, Ford’un yine çevrimiçi sipariş sistemi sayesinde araç gecikmelerinin ardındaki depozitolarda büyük bir düşüş görmediğini söylemesi de dikkate değer. Müşteriler, Ford’un şeffaflığına güzel bir şekilde karşılık veriyor.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here