City Transformer geleceğin şehir otomobilini yarattı. Bunu daha önce hiç duymadınız Şehir trafiğinde sıkışıp kalmak berbattır. Yayalar ve bisikletliler genellikle gittikleri yere daha hızlı ulaşırlar. Dünyanın en büyük şehirlerindeki trafik sıkışıklığı yeni bir şey değil ve belediye yönetimleri sürekli olarak şehir merkezlerinde arabaların bulunmamasına yönelik yöntemler buluyor.

Şehirde City Transformer Gibi Araçlara İhtiyacımız Var

Bu alanda yer kazanmak için uçan taksiler bile gündeme geldi. Ama eskilerin söylediği gibi; bir krizin boşa harcanmasına asla izin vermeyin. Bu gibi durumlar, City Transformer gibi yaratıcı çözümler bulmak için idealdir. İsrailli elektrikli katlanır araba şirketi, tam anlamıyla  bunu yapan, katlanabilen ultra kompakt bir elektrikli araç geliştiriyor. Ve şimdi, Globes Business Daily’ye göre, şirket 137 milyon ila 183 milyon dolar arasında tahmin edilen bir değere sahip olarak Tel Aviv borsasında halka açılmak üzere.

2014 yılında kurulan, CT-1 adı verilen otomobil, yalnızca 92,5 inç uzunluğunda olup, 60 inç yüksekliği ile 56,7 inç genişliğe sahip bir Smart ForTwo’dan  bir fit daha kısa hale getirilmiştir. Özellikle şehir içi park yerlerine özel olarak tasarlandı. Ancak herhangi bir Smart arabadan veya orijinal Mini Hardtop’tan farklı olarak inanılmaz bir numarası var: dar alanlara park etmek için yalnızca 39 inç genişliğe kadar katlanabilir bir araçtır. Katlanabilir olması bu aracı çok özel kılıyor.

CT-1 Aynı Zamanda Katlanabiliyor

Şirket, katlandığında dört CT-1’in bir park alanına sığabileceğini iddia ediyor. Tek bir şarjla 100 ila 150 km arasında tamamen elektrikli bir menzil ve 90 km/ saat (dar modda 45km ) maksimum hız ile, CT-1 tipik bir motosikletin boyutuna kadar küçülebilir. Ancak dört yolcu kapasitelidir; önde iki yetişkin ve arkada iki çocuk oturabilecek şekilde tasarlanmıştır. Kabin, dingil mesafesinden farklı olarak şekil değiştirmiyor.

IPO, City Transformer’ın bu yılın sonuna kadar dört tekerlekli bir bisiklet olarak CT-1 için Avrupa sertifikası almasına yardımcı olacak. CEO Asaf Formoza “Şehirde yaşayan ve çalışan milyarlarca insana etkili ve çevreci hareketliliğin yeni bir alternatifi verilecek. Yani araba sürmenin güvenlik ve konfor faydalarını park etme, manevra ve motosiklet kullanmanın sağladığı tasarruflarla birleştiren yeni bir alternatif. Bu, arabanın ve motosikletin mevcut eksiklikleri olmayan bir alternatifidir.

CT-1, geçen yıl Time dergisinin En İyi 100 İcat listesinde bile seçildi. Üretim başlangıçta Alman Roding Automobile tarafından yapılacak, ancak seri üretim önümüzdeki yıldan itibaren Çin’de gerçekleşebilir.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here