Ford Yüzlerce Mustang Mach E Teslimatını Erteledi

0
1065
Ford Mustang Mach E

Ford Yüzlerce Mustang Mach E Teslimatını Erteledi

Amerikalı otomobil üreticisi Ford, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada “ek kalite kontrolleri” için yüzlerce Mustang Mach E teslimatını ertelediğini duyurdu. Ford, 2020 içerisinde az sayıda araç teslim edebilmişti ve şimdi kalanının da teslimatını geciktiriyor.

Ford Mustang Mach E

Ford Mustang Mach E’ler Bir Türlü Teslim Edilemiyor

Ford markasının tamamen elektrikli ilk modeli olan Mustang Mach-E gündemde kalmaya devam ediyor. Tanıtımının yapıldığı günlerden beri hakkında konuşanlar eksik olmuyor. İlk zamanlar, Amerikan “Muscle Car” sevenler, Mustang’in devamının elektrikli olarak gelmesini istememişlerdi. Elektrikli bir otomobilin aynı vahşiliği veremeyeceğini düşünüyorlardı. Bir açıdan haklıydılar da. Elektrikli motorlar eski motorlar gibi gürültücü olamayacaktı. Bütün bu tartışmalara rağmen, köklü geçmişini geleceğe taşımak isteyen Ford şirketi Mustang Mach-E’yi çıkardı. Ancak yine Mustang Mach-E ile ilgili sorunları var gibi görünüyor. 2020 yılında sınırlı sayıda teslimat gerçekleştirebilen Ford, 2021’e de sorunlu başladı. “Ek kalite kontrolleri” için yüzlerce Ford Mustang Mach-E’nin teslimatı gecikecek gibi görünüyor.

Aracın teslimatları 2020 yılında başlamıştı ancak pandemi nedeniyle aksayan teslimatlar sadece sınırlı sayıda yapılabilmişti. Teslimatların kalanının ise 2021 yılının ilk haftalarında yapılması planlanıyordu. Ancak yakın zamanda birkaç alıcı şikayeti aracın teslim edilmediğini söylüyordu. Ford şirketi de “ek kalite kontrolleri” için teslimatları ertelediklerini söyledi.

Kalite Kontrollerinin Hangi Parçaları Etkilediği Açıklanmadı

Bir Ford sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre “ek kalite kontrolleri” için gerçekten de birkaç yüz Mustang Mach-E’nin teslimatını ertelediklerini doğruladı. Yaptığı açıklamada: “Yüksek kaliteli araçlar sağlama taahhüdümüzün bir parçası olarak, bayi sevkiyatları geçen ay başlamadan önce, üretilen birkaç yüz Mustang Mach-E modelinde ek kalite kontrolleri yapıyoruz. Müşterilerimizin beklediği ve hak ettiği kaliteyi karşıladığımızdan emin olmak istiyoruz.” dedi. Ancak Amerikalı otomobil üreticisi, bu ek kalite kontollerini neyin tetiklediğini ya da hangi parçaları kontrol ettiklerini açıklamadı.

Her ne kadar tartışmalarla dolu bir araç olsa da geleceğe yönelik sağlam adımlar atmak isteyen Ford şirketi, bu araçta kusursuzu ortaya koymak istiyor. Çünkü Mustang serisini elektrikli olarak devam ettirmek gibi radikal bir kararı kullanıcıların da kabullenebilmesi lazım. Bunun için de kullanıcılar mükemmele yakın bir araç bekleyeceklerdir. Bu noktada Ford şirketinin ek kontrolleri çok da mantıksız bir karar değil gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here