Ford Sanal Yarış Arabası Gerçek Oluyor

0
2115
ford sanal yarış arabası

Ford’un sanal yarış arabası gerçek oluyor…

Sanal konsept otomobillerin fiziksel tezahürleri yeni bir şey değil. Partiye katılan en son marka, fiziksel formda tasarlanmış ve modellenmiş e-spora hazır bir yarış arabası ile Ford.

Team Fordzilla şemsiyesi altında piyasaya sürülen P1 konsepti, tasarımını ekibin Twitter takipçilerine borçlu. Bir dizi anket, kullanıcıların son üründen ne görmek istediklerine oy vererek otomobilin nasıl şekilleneceğini belirledi.

Ford’un Avrupalı tasarım direktörü Amko Leenarts tarafından sunulan P1 konsepti, Twitter’da sekiz anket yoluyla oluşturulan bir tasarıma dayanıyor.

Takım Fordzilla takipçileri, kapalı veya açık bir kokpit gibi bir tasarım teması veya entegre gövde kaplaması veya açık tekerlek tasarımı gibi şeyler arasından seçim yapabildiler.

Anketler Mart 2020’de gerçekleştirildi, sanal tasarım daha sonra kullanıcı girdileri aracılığıyla geliştirildi, Team Fordzilla zemini fan tabanlı görüntülere açıyor ve kullanıcıların kendi görünümlerini uygulayabilmeleri için ‘numaramı boya’ tasarım önerileri sunuyor. .

Mayıs 2020’den itibaren Twitch’te sanal tasarım incelemeleri yapıldı ve Haziran ve Temmuz boyunca Ford tasarımcıları, kullanıcıların oy vermesi için teklifler yayınladı. Nihai P1 konsept sanal tasarımı resmi olarak Ağustos sonunda ortaya çıktı.

Ford Sanal Yarış Arabası GT40’tan ilham aldı

Dış cephe, Ford Design’dan Arturo Ariño tarafından kaleme alındı ve GT40’tan ilham aldı.

Leenarts konsepti, yaklaşık 250.000 Twitter seçmeninin katkılarıyla uzaktan tasarlanan ilk araba ve halka açık olarak tasarlanan ilk araba olarak tanımlıyor. Ayrıca Fordzilla P1’in tamamen dijital olarak tasarlanmış ve üretilmiş ilk otomobil olduğunu iddia ediyor. Gran Turisomo’nun Vision GT konseptlerini görmezden geliyor.

Fordzilla P1 Takımı, 16 Aralık 2020’de canlı yayın yoluyla ortaya çıkan fiziksel bir konsept ile sadece dijital olarak kalmadı.

Sanal modelden fiziksel modele geçiş yedi hafta kadar kısa sürdü ve oluşturulan araç, Fordilla Ekibinin pazarlama çabalarını desteklemek için bir tanıtım aracı olarak 2021 boyunca Avrupa etkinliklerini gezecek.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here