Sanal takvimler 2030 yılını gösterdiğinde birçok alanda olacağı gibi otomobil alma alışkanlıkları da değişecek. Emarelerini günümüzde de gösteren değişimlerle ilgili bir röportajı sizlere aktaracağız. Bu rööportajda, üç McKinsey ortağı otomobil satın alma deneyiminin önümüzdeki on yılda nasıl değişebileceğini ve otomobil bayilerinin nasıl gelişmesi gerektiğini anlatıyor.

2030 İçin Çok Kanallı Bir Deneyim

Thomas Furcher: Farklı bölgelerdeki binlerce müşteriye “nasıl araba satın almak istersiniz?” Diye sorduk. Onlara farklı seçenekler verdik. Amazon gibi mi olmalı dedik? Cartier gibi olmalı mı? Apple gibi mi olmalı? ” Ve basit cevap şu ki, tüm müşterilere uyan tek bir model yok. Müşterinin gerçekten istediği şey, kişiselleştirilmiş ve eğlenceli bir araba satın alma sürecidir.

Inga Maurer: 2030’da, çok kanallı bir araba satın alma deneyimi hakkında düşünürseniz, bu muhtemelen web sitesinde başlamak ve ürünleri keşfetmek anlamına gelir, ancak “A markasını mı yoksa B markasını mı istiyorum?” Daha çok “istediğim özellik seti nedir?” Öyleyse, “kişiliğiniz nedir?” İle başlayabilir. Ve o zaman [web sitesi] size taktiksel olarak yapmak istediklerinizin yanı sıra kişisel tarzınıza ve bir arabaya sahip olarak ifade etmek istediklerinize bağlı olarak amaca uygun bir dizi araç önerebilir.

Paul Gao: İleride satış ve hizmetin ayrıldığını görebiliriz çünkü bunların fiziksel olarak tek bir yerde olması için bir neden yok. Ancak yine de bu fiziksel teslimat noktasına sahip olma ihtiyacını görüyoruz çünkü – özellikle lüks ve pahalı spor otomobiller satın alan kişiler için – satış görevlileriyle bu son el sıkışmasının hala belirli bir duygusal çekiciliği var. Ve bunun 2030’da da böyle olacağını düşünüyorum.

Geleceğin Otomobil Bayiliği

2030-araba
2030-araba

Thomas Furcher: Mevcut dağıtım düzenindeki büyük bir maliyet faktörü, bir bayide sahip olduğunuz araçların sayısıdır. Gelecekte bayilerin çok az arabası olacak. Hala birkaç tane olacağını düşünüyorum – ama sonra, sanal gerçeklik yoluyla onları değiştirebilir, farklı şekillerde deneyimleyebilirsiniz. Örneğin, “Kırmızıyla görmek istiyorum” diyebilirsiniz. Sanal gerçeklik, bu arabayı başka bir renge veya başka özelliklere dönüştürecek.

Inga Maurer: Ve sonra bayilikte gerçek bir özelleştirme olacağını düşünüyoruz. Örneğin, “Bu arabaya hala haftanın yedi günü ihtiyacım var mı? Yoksa hafta sonu daha büyük bir arabaya mı ihtiyacım var? Yoksa kışın kayak yapmaya gitmek istediğimde daha büyük bir arabaya mı ihtiyacım var? ” Ve bu, arabanın satın alınması, artı yazın farklı bir araca erişim için bir paket, sonbahar hafta sonları için üstü açık araba ve kışın dağlara gitmek için SUV – yani gerçekten özelleştirilmiş ve Kim olduğunuza ve aracınızın ne için olmasını istediğinize göre tasarlandı.

Paul Gao: Amerika Birleşik Devletleri’nde hala fiziksel bir bayiden araba satın almanız gerekiyor. Bayiler, bayiler, hala yönetmelikle korunmaktadır. Fiziksel bayilikten dijital bayiliğe ve sanal galeriye geçiş, düzenlemelerin geride kalma eğiliminde olduğu daha olgun pazarlara göre Çin veya Asya’da daha hızlı olabilir.

2030 Model Otomobil Alıcıları

araba-almak
araba-almak

Paul Gao: Sanırım, ileriye gidersek – özellikle 2030 civarında – görebileceğimiz şey, araca hala kendi logoları ve markaları olan çok daha az sayıda lüks marka. Bu markalar yine de müşteri tabanının belirli kesimlerine hitap edecek. Bayilikler için hala bir gelecek görüyorum ama rolleri değişecek. Hem yeni hem de kullanılmış arabalardan oluşan filoları var ve yerel toplumu hala çok iyi tanıyorlar, bu nedenle yerel mobilite hizmeti sunumunda oynayacakları bir rol olabilir.

Thomas Furcher: Müşterilerin hepsi farklı; farklı tercihleri ​​var. Bayilerin uzmanlaşması gerekiyor. Aslında hangi müşteri türlerine hitap ediyorsunuz? Bu konuda gerçekten net olun, odaklanın ve ardından iş modelinizi bunun etrafında oluşturun.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here