Elation Freedom: 1903 HP Elektrikli Güç Organı

0
714
elation freedom

Elation Freedom, bu güçlü otomobili tanıyalım…

Geçtiğimiz sonbaharda Elation adındaki bir Silikon Vadisi şirketi, müşterilerine V-10 veya pilli elektrikli güç aktarma organı seçeneği sunan martı kanatlı hiper otomobil planlarını duyurdu.

Yeni hiper otomobile Freedom ismi verildi. Elation şirketi sadece elektrikli güç aktarım sistemine odaklanıyor. Şimdi ise daha fazla ayrıntı açıklandı.

Freedom’ın elektrikli güç aktarma organı, büyük otomotiv tedarikçisi BorgWarner’ın bir yan kuruluşu olan Cascadia Motion ile ortaklaşa geliştirildi. Cascadia, elektrikli araç konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Daha önce Formula 1, Formula E ve Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışan takımlara ürünler tedarik etti.

Elation, müşterilere güç aktarım mekanizmasının iki versiyonunu sunacak. Temel kurulum, birleşik 1.427 hp ve 1.062 lb-ft tork üreten üç elektrik motoruna sahip olacak. Daha fazla güç arayan alıcılar, Lotus Evija, Pininfarina Battista ve Rimac C_Two gibi elektrikli hiper otomobillerle yarışan 1.903 hp’ye varan dört motorlu bir kurulumu tercih edebilecekler.

1,8 Saniyede 100 km/sa Hız

Elektrikli Freedom için iddia edilen en yüksek performans, 1,8 saniyelik 0-100 km/saat hız ve 420 km/saat ile sınırlı bir maksimum hız. Porsche Taycan gibi Elation Freedom da, güçlü hızlanmanın yanı sıra yüksek bir azami hıza ulaşmasına yardımcı olmak için arka aksta 2 vitesli bir şanzıman kullanacak. Ön aksta tek vitesli bir şanzıman yer alacak. Elation, motorlarının nasıl yapılandırılacağını söylemedi, ancak her iki kurulumda da arka aksa monte edilmiş iki motor olması muhtemel.

Elektrik motorlarına güç vermek için, araç yapısının bir parçasını oluşturan T şeklinde bir pil olacak. 100 ve 120 kw şeklinde iki seçenek olması planlanıyor. Ayrıca, ortalama bir sürüşle 650 km menzil sunmayı hedefliyor. Elation’a göre Freedom, enerji tasarrufu için daha düşük hızlarda veya otoyolda seyir halindeyken yalnızca bir motorla gidebilecek.

Elation Freedom 20 Dakikada Tam Şarj

Şarj etmek için ise iki seçenek olacak. Elation’a göre bunlardan daha hızlı olanı yaklaşık 12 dakikada %80 ve yaklaşık 20 dakikada tam şarj sunabilecek.

Tüm donanım hafif bir karbon fiber monokok yapıda oturacak. Otomobil ayrıca F1 tarzı itme çubuğu süspansiyonuna ve 0.28 Cd’lik düşük bir sürükleme katsayısına sahip olacak.

Elation daha önce Freedom’ı 2022 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda üretimi tamamlanmış şekilde göstermeyi planladığını söylemişti. Yeterli talep olması durumunda, şirket Cenevre’deki ilk çıkışından kısa bir süre sonra üretime başlayacak. Yılda 25’ten fazla örnek üretmeyecek. Üretim, Amerika Birleşik Devletleri’nde açıklanmayan bir yerde gerçekleştirilecek ve fiyatı 2 milyon dolardan başlayacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here