Dizel Arabaların Motoru Hakkında Bilinmesi Gerekenler

0
4169

Hem sıfır kilometre araç satışında hem de ikinci el oto piyasasında her daim popüler olan dizel otomobillerin motoru konusunu sizin için masaya yatırdık.

Benzin fiyatlarının yüksek seyri özellikle ülkemizde dizel yakıtla çalışan motorlu taşıtlara ilgiyi arttırdı. Dünya genelindeki bu yaklaşımı fark eden otomotiv üreticileri de dizel yakıtla çalışan motor prensibini geliştirmek üzere mühendislik konusunda sınır tanımayan projeler geliştirdi. Biz de arabam.com ailesi olarak, hem sıfır kilometre araç satışında hem de ikinci el oto piyasasında her daim popüler olan dizel otomobillerin motoru konusunu sizin için masaya yatırdık.

Dizel Motoru Kim Buldu?

Dizel yakıt ile çalışan motorlar sanıldığı kadar eski değil. İlk dizel motor, 1978 yılında Rudolf Dizel tarafından geliştirildi ve bu sistem, onun soyadını aldı.

Dizel Motorun Avantajları Nelerdir?

Model ve markaya göre değişmesine karşın ortalama bir rakamla dizel bir otomobil benzinliye göre %30 yakıt tasarrufu sağlar. İkinci el oto pazarında dizel arabalar daha kolay alıcı bulur. Dizel bir otomobili satmanız genellikle daha kolaydır.

Dizel Motorun Dezavantajları Nelerdir?

Benzinli motora göre daha gürültü çalışır. Bu da hem sürücü hem de yolcular için konforsuz yolculuğa neden olur. Siyah duman çıkararak hem çevreye hem de aracın boyasına zarar verir. Performans açısından benzinli motora göre daha az tatmin edici olabilir. Dizel motorların bakımları benzinliye göre daha masraflıdır. Modelden modele değişse de ortalama olarak benzinli bir otomobilin periyodik motor bakımı 20bin kilometrede birken dizel de bu 15 bin kilometreye düşer. Genellikle dizel oto fiyatları benzinliye göre biraz daha yüksektir.

Dizel Motor İçten Yanmalı Değil mi?

Hem dizel hem de benzinli motorlar içten yanmalı prensibine göre çalışırlar. Her iki motor da kimyasal enerjiyi hareket enerjisine çevirir. Dizelin çalışma prensibindeki fark içeri alınan havanın sıkıştırılarak enerjiye çevrilip püskürülmesidir. Oysa benzinli motorda ise benzin havaya karıştırılır ve ondan sonra silindire alınır.

Aradığınız Dizel Oto arabam.com’da!

Online araba alabileceğiniz arabam.com, avantajlı fiyatlarla ve konforlu bir biçimde, yorulmadan hayalinizdeki dizel oto ilanlarına ulaşmanızı amaçlıyor. Dizel oto seçeneğini işaretleyerek ilanları süzebileceğiniz sistemde onlarca ilan arasından size uygun olanı kolayca bulabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here